BARTIMEUS ACCESSIBILITY

Branche-Innovatie Award 2005 voor een nieuw kwaliteitsmerk voor toegankelijke we

Branche-Innovatie Award 2005 voor een nieuw kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites

De Thuiswinkel Innovatie Award 2005 is uitgereikt aan de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. Gisteravond zijn tevens vak- en publieksprijzen in verschillende categorieën uitgereikt als onderdeel van de Nationale Thuiswinkel Awards 2005.

Tijdens een sfeervolle gala-avond in de Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee werd voor de vierde keer de Branche-Innovatie Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen, bedrijven of initiatieven, die zich het afgelopen jaar op positieve en innovatieve wijze hebben onderscheiden. De Branche-Innnovatie Award wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards, een initiatief van de branchevereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org.

De voorzitter van de Thuiswinkel.org, Wil Amian, reikte de Branche-Innovatie Award uit aan Jan Troost, voorzitter van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl en ondermeer lid van de Taskforce Handicap en Samenleving. In zijn toespraak onderstreepte de heer Amian het belang van een toegankelijke internetsite voor iedereen. Deze unieke samenwerking tussen bedrijven, overheid, belangenorganisaties en expertisecentra heeft geleid tot een transparante kwaliteitsregeling die niet alleen toegankelijkheid en innovatie stimuleert, maar ook belangrijke financiële voordelen biedt voor ondernemers.

De Stichting Waarmerk drempelvrij.nl, opgericht in oktober 2004, heeft als doelstelling de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen voor iedereen, inclusief mensen met een handicap en senioren. Hiervoor is een transparante regeling met logos en heldere normen opgezet die door de Stichting beheerd wordt.

Het bestuur van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl is zeer verheugd en vereerd met deze Branche-Innovatie Award 2005, waarmee een toonaangevende branche een belangrijke stimulans geeft aan de internettoegankelijkheid in Nederland. Door de toekenning van de Award verwacht zij dat de bekendheid met het Waarmerk drempelvrij.nl aanzienlijk vergroot wordt en in korte tijd de waarmerklogos als het kwaliteitsmerk op iedere site staan.

Meer informatie over de genomineerden, het juryrapport, de winnaars en de Awards is te vinden www.thuiswinkelawards.nl en over de waarmerkregeling op www.drempelvrij.nl.

Stichting Waarmerk drempelvrij.nl
Koos Pelsser, secretaris tel. 034 659 01 15
Marijke van Grafhorst, projectleider/ambtelijke secretaris tel. 035 624 52 89
Bisonspoor 6006, 3605 LW Maarssen
e-mail info@drempelvrij.nl

22 mrt 05 08:34