Dienstenbond CNV

Persbericht - CAO à la carte: alles op maat! CNV Dienstenbond tevreden over afspraak Uitzend-CAO
23-03-2005

CNV Dienstenbond heeft met collegabonden in de Uitzend-CAO voor niet-permanent in Nederland woonachtige uitzendkrachten meer keuzevrijheid weten te bedingen. CNV Dienstenbondbestuurder Harry Gerding: Dit wordt een CAO à la carte. Uitzendkrachten bied je een mandje aan met arbeidsvoorwaarden waar ze zelf uit kunnen kiezen. Een breekijzer in de CAO op weg naar een systeem waar de keuze voor arbeidsvoorwaarden aan de uitzendkracht zelf is! Want een Pool die hier korte tijd wil werken om een koelkast in Polen aan te kunnen schaffen, zit niet te wachten op allerlei reserveringen in zijn CAO. Via deze CAO bied je alles op maat en is er voor ieder wat wils!

De gemaakte CAO-afspraak is onderdeel van een opbouw in een reeks. Nu zijn er afspraken gemaakt voor niet permanent in Nederland woonachtigen die als uitzendkracht hier werkzaam zijn. Een volgende groep is studenten. Een student zal op zijn wensenlijst voor een goede CAO geen scholing hebben staan. Studeren doet-ie namelijk al. Betaal die reservering dan uit. Zo blijven de CAO-waarden gelijkwaardig en heeft ieder zijn zin, aldus Gerding.

Hij vervolgt: De afspraak die nu is gemaakt, is de opmaat naar verdere volwassenheid van de bedrijfstak. Voor de één is uitzendwerk a way of life tot aan het pensioen, voor de ander is het een kort tussenstation op weg naar een vaste baan. Met keuzemogelijkheden in de CAO creëer je een win-win situatie voor allen! zo besluit de bestuurder tevreden.

Hoofddorp, 21 maart 2005
Voor nadere informatie:

Harry Gerding, bestuurder: (06)20 47 18 85
Lilly van Geest, persvoorlichter: (06)10 88 41 41