Ministerie van Buitenlandse Zaken

ontwikkelingssamenwerking bezoekt Overijssel

MINBZ: Minister Van Ardenne voor ontwikkelingssamenwerking bezoekt Overijssel

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht, 09 maart 2005

MINBZ: Minister Van Ardenne voor ontwikkelingssamenwerking bezoekt Overijssel

Op maandag 21 maart a.s. bezoekt minister voor Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne de provincie Overijssel om met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties te praten over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. `s Middags brengt ze een bezoek aan het Thomas a Kempis College; met ondernemers uit de provincie wisselt de minister tijdens het diner van gedachten over ondernemen tegen armoede. De avond heeft als motto `Ontwikkelingssamenwerking werkt'. Iedereen in Overijssel die zich betrokken voelt bij de medeburgers in deze wereld, die zich betrokken voelt bij de wereldwijde strijd tegen armoede is maandagavond 21 maart vanaf 19.30 uur welkom in het stadhuis van Deventer om met minister Van Ardenne van gedachten te wisselen.

Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle zullen aan minister Van Ardenne hun project `Verrassend Bevolkt Overijssel' presenteren. Via dit project van het Centrum voor Ontwikkelings-samenwerking (COS) Overijssel hebben leerlingen zich verdiept in hoe het leven er aan toe gaat in arme landen, tevens thuislanden van vluchtelingen in Overijssel. Aansluitend is er gelegenheid voor de leerlingen om de minister voor Ontwikkelingssamenwerking vragen te stellen.

Minister Van Ardenne spreekt tijdens een werkdiner met een vijftien-tal ondernemers uit Deventer en omgeving die willen ondernemen in ontwikkelingslanden. Ook vertegenwoordigers van het Hoger Onderwijs, van de Kamer van Koophandel en van de lokale en provinciale overheid, betrokken bij maatschappelijk verantwoord en internationaal ondernemen zijn uitgenodigd.

Het werkbezoek aan Overijssel sluit minister Van Ardenne af met een ontmoetingsavond in het stadhuis van Deventer onder het motto `Ontwikkelingssamenwerking Werkt'. De minister zal kort het Nederlandse ontwikkelingsbeleid toelichten. Daanrna zullen M. Nijhuis van het Enschedese Child Care Africa (CCA) en W. van Hasselt van Stichting de Groene Cirkel uit de Kop van Overijssel verhalen over hun bijdrage aan wereldwijde armoedebestrijding. Vervolgens is er ruimte voor discussie tussen de zaal en het panel, dat zal bestaan uit minister Van Ardenne, burgemeester J. van Lidth de Jeude van Deventer en M. Nijhuis en W. van Hasselt.

Het bezoek aan Overijssel wordt georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) Overijssel.