Gemeente Alkemade


Inloopbijeenkomst handhaving noodwoningen in Alkemade

Maandag 21 maart 2005 organiseert de gemeente een inloopmiddag/avond voor de bewoners die onlangs een brief hebben gekregen over de status van hun noodwoning.

Op grond van de op 8 juli 2003 vastgestelde handhavingsnotitie "Daadwerkelijk handhaven in Alkemade" is de gemeente enige tijd geleden begonnen aan een gebiedsgerichte en projectmatige inventarisatie van de gemeente. Geconstateerde overtredingen worden onderzocht en aan de hand van de vastgestelde kaders van ons handhavingsbeleid en relevante wetgeving wordt vervolgens handhavend opgetreden.

Legalisatie, gedogen of handhaven
In dit verband is onlangs een inventarisatie gemaakt van de aanwezige noodwoningen binnen de gemeente waarvoor destijds een tijdelijke vergunning is verleend. Voor de meeste noodwoningen zijn deze tijdelijke vergunningen inmiddels verlopen. Ten aanzien van deze noodwoningen heeft het college van burgemeester en wethouders dan ook onlangs aangegeven hoe zij om gaat met de inmiddels illegale noodwoningen, waarbij keuzes zijn gemaakt tussen legalisatie, gedogen of daadwerkelijk handhavend optreden.

Graag informeren wij u als betrokkene tijdens een inloopmiddag/avond op 21 maart 2005 tussen 17.00 en 20.00 uur in kamer 004 van het gemeentehuis aan de hand van een persoonlijk gesprek over de gemaakte keuzes ten aanzien van uw noodwoning. Indien u van deze gelegenheid gebruik wil maken, verzoeken wij u dit uiterlijk vrijdag 18 maart a.s. te melden bij onderstaand contactpersoon.

Voor aanmelding voor de inloopmiddag/avond en/of meer informatie over het handhavingsbeleid kunt u contact opnemen met de heer Van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 72 08.