Gemeente Katwijk


* Gemeente Katwijk start met reconstructie Zeeweg-west


---

Gemeente Katwijk start met reconstructie Zeeweg-west

Katwijk, 14 maart 2005

Vanaf 21 maart a.s. begint de gemeente Katwijk met de werkzaamheden ten behoeve van de reconstructie van de Zeeweg-west, gelegen tussen de Mr. C. Fockstraat en de overgang naar de Tramstraat. Het riool wordt vervangen in de Stationsstraat tussen de Zeeweg-west en de Voorstraat en de Zeeweg krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Het werk bestaat globaal uit onderstaande werkzaamheden:

a. Reconstructie van de Zeeweg-west

- De huidige bovenste asfaltlaag tussen de Mr. C. Fockstraat en de Stationstraat frezen.

- Aanbrengen van een nieuwe deklaag van geluidreducerend asfalt met een nieuwe kantopsluiting. Hierdoor wordt een halvering van het geluid verwacht, voortgebracht door het verkeer op de Zeeweg.
- Aanbrengen nieuwe parkeervakken waardoor een effectiever gebruik wordt gemaakt van het oppervlak dan in de huidige situatie zonder indeling.

- Aanbrengen 30 km/h uitritconstructie t.p.v. de aansluiting van de Mr. C. Fockstraat en de Stationstraat op de Zeeweg.
- Indeling van het wegprofiel in twee fietsstroken van 1,50 m. bestaande uit rood asfalt, twee rijstroken van 2,80 m. en een middenas bestaande uit een dubbele doorgetrokken streep. Hierdoor ontstaat er een optische versmalling van de totale wegbreedte wat een snelheidsreductie betekent.

- Aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats bij de Stationstraat. De nieuw aan te leggen voetgangersoversteekplaats wordt in twee gedeelten gesplitst d.m.v. het aanbrengen van een middeneiland en zal op een verkeersplateau worden gesitueerd.

- Aan de zuidzijde van de Zeeweg ter hoogte van de Zwanenburg komt een nieuwe halteplaats.

b. Het vervangen van het huidige hoofdriool in de Stationstraat Het riool wordt vervangen door een druppelbuis van Ø 1000/200 mm. Dit betekent bijna een verdubbeling van het capaciteit van het riool, en naar verwachting vermindering van het wateroverlast in het centrumgebied.

Tijdens het werk wordt de Zeeweg-west vanaf de start van de werkzaamheden naar verwachting gedurende een periode van 10 weken voor het doorgaande verkeer afgesloten. Daarna gaat de weg weer voor het verkeer open. Door middel van bebording zal het doorgaan autoverkeer komend vanaf de Zeeweg-midden omgeleid worden via de Rijnmond naar de Boulevard. De totale duur van de werkzaamheden betreft ongeveer 14 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Aannemingsbedrijf Koop Tjuchem b.v. gaat het werk uitvoeren.