Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Onder embargo tot 21 maart 2005 00.00 uur

Amsterdam, 18 maart 2005

Vacaturekrant.nl introduceert Editie Commercieel

Doelgroepsite voor commercieel personeel luidt nieuwe fase in voor vacaturesites.

Op 21 maart 2005 introduceert Vacaturekrant.nl op www.vacaturekrant.nl/commercieel de doelgroepsite´Editie Commercieel´. Deze site is speciaal voor sales- en marketingpersoneel in het leven geroepen en biedt een unieke mix van informatie en activiteiten rondom het solliciteren. Voor het eerst in Nederland wordt deze mix met een vacaturedatabase gecombineerd. Daarmee luidt Vacaturekrant.nl een nieuwe fase in voor vacaturesites.

Hulp bij het sollicitatieproces
"Het aanbod van actuele banen van Vacaturekrant.nl wordt in de Editie Commercieel nu gecombineerd met handige informatie over het commerciële vakgebied en aansprekende acties. Hiermee ondersteunen we in de eerste plaats onze bezoekers bij het sollicitatieproces", aldus Leo Koning, marketing manager Vacaturekrant.nl. "Doelstelling is dat bezoekers Vacaturekrant.nl actiever gaan gebruiken, een cv plaatsen en de kans op een nieuwe baan vergroten. Bijkomend effect is dat meer werkzoekenden onze site bezoeken, in het bijzonder commercieel personeel."

Content
Een greep uit de content die Editie Commercieel op www.vacaturekrant.nl/commercieel zal aanbieden: Paul van Montfoort, commercieel manager van het jaar 2004, start met het bijhouden van een weeklog. Andere bloggers zijn afwisselend toppers uit het commerciële vakgebied, recruiters en collega-werkzoekenden. Uiteraard kunnen de bezoekers met de bloggers in discussie gaan. Verder vinden de bezoekers onder de kopjes ´Werken aan je kennis / netwerk / presentatie / ontspanning´ interessante aanbiedingen, variërend van kortingen op vakliteratuur tot het volgen van golfclinics tegen sterk gereduceerd tarief. En als klap op de vuurpijl maken de bezoekers die een cv plaatsen kans om voor één dag in een Ferrari te rijden. Een grootschalige multimediale campagne wordt ingezet om actief én latent werkzoekenden naar www.vacaturekrant.nl/commercieel te trekken.

Doelgroepstrategie
De gekozen doelgroepstrategie van Vacaturekrant.nl, waarbij gestart wordt met commercieel personeel, past goed in de koers die de Telegraaf Media Groep heeft ingezet. "De combinatie van een groot bereik en een zeer sterke binding met lezers / bezoekers onderstreept de kracht van De Telegraaf Mediagroep. Initiatieven als Vacaturekrant.nl, gecombineerd met onze sterke printtitels, stellen ons in staat om goed in te spelen op de wensen en behoeften van werkgevers en werkzoekenden", volgens Quintin Schevernels, Business Unit Manager Classified.

Over Vacaturekrant.nl
Vacaturekrant.nl, een samenwerkingsverband van diverse dagbladuitgevers*, is hard aan het groeien. Het aantal actuele vacatures (niet ouder dan 4 weken) is de afgelopen maanden verdubbeld naar gemiddeld 4000 per week. Ook het aantal cv´s is fors gegroeid evenals het aantal bezoeken.
---