Ingezonden persbericht

Altijd Onderwegprijs

Stichting Zwerfjongeren Nederland en Het R.C. Maagdenhuis starten jaarlijkse stimuleringsprijs

AMSTERDAM, 20050321 -- Nieuwe stimuleringsprijs Dit jaar zal Stichting Zwerfjongeren Nederland in samenwerking met het R.C. Maagdenhuis voor het eerst de 'Altijd Onderwegprijs' uitreiken. Deze prijs is een stimulerings-award voor projecten, instellingen of personen die de situatie van dak- en thuisloze jongeren verbetert. De initiatiefnemers reiken deze bijzondere prijs de komende vijf jaar uit om hun doelstellingen kracht bij te zetten; goede opvang en begeleiding voor het toenemend aantal zwerfjongeren in Nederland.


Kringloopprijs
Het prijzengeld komt, als stimulans om projecten te blijven ontwikkelen, dan ook ten goede aan het ingezonden project of in elk geval aan innoverende projecten ten behoeve van de opvang en begeleiding dak- en thuisloze jongeren. Een soort kringloopprijs dus!

Aanmelden?
Personen en instellingen kunnen zichzelf tot en met 15 mei 2005 aanmelden voor de prijs maar ook derden kunnen daarvoor zorgen. Inzenden geschiedt door middel van een inschrijvingsformulier. De deelnamecriteria en het inschrijvingsformulier staan op de website www.zwerfjongeren.nl.
De projecten en/of ideeën mogen zowel ex-post als ex-ante ingezonden worden, dus het gaat zowel om ideeën en projecten die al uitgevoerd zijn als om nieuwe initiatieven.

De Prijs
De geldprijs van ¤ 10.000,- moet aantoonbaar worden besteed aan iets dat hulpverleners inspireert en hen uitnodigt tot de ontwikkeling van nieuwe ideeën / initiatieven ten behoeve van hulpverlening aan dak- en thuisloze jongeren.
Te denken valt aan het publiceren van materiaal of een bepaalde aanpak, onderdelen van een scholingstraject, het organiseren van een congres waarvoor een interessante spreker uit het buitenland wordt uitgenodigd of het doen van onderzoek.

De jury
Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Mw. Prof. Dr. J Wolf, zal zich over de aanmeldingen buigen. In juni vindt de prijsuitreiking plaats.

ALTIJD ONDERWEGPRIJS?
De naam 'Altijd Onderweg' is gekozen omdat dak- en thuisloze jongeren letterlijk altijd onderweg zijn van opvanghuis naar opvanghuis, van familie en vrienden naar hopelijk uiteindelijk een thuis. 'Altijd Onderweg' staat ook symbool voor groei, voor alles wat met de menselijke levensloop te maken heeft, met persoonlijke groei en met de groei van kennis rondom dit onderwerp. Want wie is tijdens zijn of haar leven op de eindbestemming aangekomen? Niet alleen dak- en thuisloze jongeren maar iedereen is 'altijd onderweg'!




Ingezonden persbericht