Ingezonden persbericht


Verschenen: Inleidende psychologie met didactiek

De laatste jaren heeft de neurowetenschap mechanismen in de hersenen onthuld die invloed hebben op ontwikkeling, denken, leren, perceptie-mechanismen die een impact hebben op alle gebieden van de psychologie. Daarnaast zijn gender- en cultuuraspecten belangrijker geworden net als genetica. Ook cognitief psychologen hebben de grenzen van hun kennis op het gebied van impliciete herinnering, conceptvorming en cognitieve ontwikkeling verlegd. En op klinisch front hebben psychologen bewijs vergaard voor de effectiviteit van psychologische therapieën. Allemaal nieuwe ontwikkelingen die zoveel mogelijk in dit boek geïntegreerd zijn.

Het doel van Psychologie, een inleiding is om de lezer expertise bij te brengen door ze betekenisvolle patronen uit het vakgebied van de psychologie te laten zien. De didactische elementen spelen daarbij een belangrijke rol. Zo hoort bij elk paragraaf een kernconcept en een kernvraag. Elke paragraaf wordt afgesloten met een verbinding met het dagelijkse leven en door het boek heen staan doe-hetzelf-kaders. Ieder hoofdstuk besluit met testvragen en samenvattingen.

De auteurs

Philip Zimbardo, Ann Weber en Robert Johnson zijn verbonden aan verschillende universiteiten in de VS. De Nederlandse vertaling is inhoudelijk beoordeeld door Wim Waterink van de Open Universiteit Nederland en Eddy van Avermaet van de Katholieke Universiteit Leuven.

Boekinformatie

Titel : Psychologie, een inleiding

Auteur : Philip G. Zimbardo, Ann L. Weber en Robert L. Johnson

ISBN : 90-430-0998-9

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Pearson Education

Pagina's : 646

Prijs : ¬ 44,95

Voor meer informatie en het aanvragen van een recensieexemplaar, neemt u contact op met onderstaande.

Met vriendelijke groet,

Carin Nordberg

Sales & Marketing Support Higher Education

Pearson Education Benelux BV

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Netherlands

T. +31 20 575 58 00

F. +31 20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk