Digitale Gemeente Houten

Aanzicht Rietplas verandert snel

maandag 21 maart 2005 - Door: Frank Magdelyns

Vanaf het water gezien lijken het strandhuisjes, maar schijn bedriegt. Het Houtense Vissersdorp aan de Rietplas is in wording.
Komende maanden verandert het aanzicht van de waterplas definitief.

De Goede Reede noemt projectontwikkelaar NCB het project. 28 luxe woningen worden het komende jaar aan deze zogenaamde stedelijke oever van de Rietplas gebouwd. Het worden statige woningen, die aan de buitenkant met hout zijn bekleed met een lichte kleur. Soms afgewisseld door hier en daar bruin. Eerder bouwde dezelfde projectontwikkelaar de Citadelappartementen in het water bij Overdam. In de volksmond bekend onder de naam Alcatraz.

Vanuit de eilandstraat komen drie bruggen. Een brug maakt verbinding met Loerik, één met Hofstad en één met Overdam. Groot voordeel dus voor de Overdammers, want die hoeven binnenkort niet meer om te fietsen.

Van de gemeentelijke plannen om drie appartemententorens elders langs de Rietplas te bouwen is niets meer vernomen. Anderhalf jaar geleden vertelde de betrokken wethouder dat hij binnenkort een knoop zou doorhakken, maar dat is nog niet gebeurd.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).