Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tragedie op Koh Phi Phi, een ooggetuigenverslag van een backpacker

Amsterdam ­ maart 2005 ­ Robin de Bruin en zijn vriendin maakten vorig jaar een backpackersreis door Azië en brachten de kerstdagen door in Thailand, op het eiland Kho Phi Phi.
Daar worden ze overrompeld door de Tsunami. Ze rennen voor hun leven en brengen samen met dorpsbewoners en andere toeristen lange en angstige uren door in de jungle, hoog in een boom. Hier hopen ze veilig te zijn voor het water.

Ze overleven de ramp, maar zien om zich heen treurnis en verlies. Het paradijselijke eiland is verwoest door de vloedgolf en het leven van de inwoners en de overlevenden is voorgoed veranderd.

Terug in Nederland laten de gebeurtenissen hen niet los. Robin besluit zijn ervaringen op te schrijven en dat resulteert in een persoonlijk verhaal: 'Golf van tranen ­ de tragedie op Koh Phi Phi door de ogen van een backpacker'. Het is een aangrijpend verslag van de beelden, de geluiden en de angst tijdens en kort na de Tsunami op tweede kerstdag 2004.

Over de auteur
Robin de Bruin is bedrijfskundige en reist graag. Samen met zijn vriendin bezocht hij diverse malen landen in Azië, waaronder Thailand. Met dit boek probeert Robin, samen met zijn vriendin en andere overlevenden, geld in te zamelen om de lokale economie in Koh Phi Phi weer overeind te helpen. Van zijn boek 'Golf van tranen' gaat 4 euro per verkocht exemplaar naar projecten op Koh Phi Phi.