3 e persbericht van maandag 21 maart 2005

Eindhoven 21-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongens met nepwapen opgepakt

De politie heeft maandagavond rond 18.15 uur twee jongens uit Eindhoven (14 en 16 jaar oud) aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat in het Henri Dunantpark een aantal jongens zou rondlopen waarvan er één een vuurwapen had. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat de jongeren er vandoor gingen. De 16-jarige jongen werd vervolgens aangehouden op de Rode Kruislaan en de 14-jarige jongen op de Houthalenlaan. De 16-jarige jongen had een nepwapen bij zich waarmee met plastic bolletjes geschoten kan worden. Het lijkt heel erg op een echt vuurwapen en is daarom verboden. De jongens zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Het nepwapen is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Eindhoven: Fietsendief valt in herhaling

De politie heeft maandagmiddag rond 13.00 uur op de Ds. Theodor Fliednerstraat een man van 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had daar kort daarvoor uit een fietsenstalling een fiets weggehaald en wilde het slot daarvan openbreken. Een getuige, die het zag gebeuren, waarschuwde een passant. Deze hield de fietsendief aan en droeg hem over aan een beveiligingsbeambte. Die droeg de verdachte vervolgens over aan de gewaarschuwde politie. Uit onderzoek bleek dat de verdachte binnenkort voor de rechter moet verschijnen voor een andere fietsendiefstal. De diefstal van vandaag zal daar worden bijgevoegd. De man is na verhoor heengezonden.

Helmond: Drie verdachten van mishandeling aangehouden

De politie heeft maandagmiddag drie meisjes uit Helmond (14, 15 en 16 jaar oud) aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling op zaterdagavond 12 maart van twee meisjes op de Uiverlaan. Toen de slachtoffers (13 jaar uit Someren en 15 jaar uit Helmond) daar rond 21.30 uur liepen, werden ze door drie meisjes aangesproken en vervolgens zonder aanleiding op hun gezicht geslagen. Het 15-jarige meisje kreeg ook een kopstoot op haar gezicht. De politie heeft de zaak onderzocht en vandaag de drie verdachten aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Someren: Man aangehouden voor mishandelen jongens

De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur in een woning in Lierop een 37-jarige man uit Cranendonck aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op woensdag 16 maart rond 17.00 uur twee 15-jarige jongens uit Someren op de Singel in een vijver heeft gegooid en heeft mishandeld. Dat gebeurde omdat de man dacht dat de jongens zijn zoon gepest zouden hebben. Na onderzoek door de politie is de man aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.