Digitale Gemeente Houten

Plan van aanpak voor warmtepompproblematiek

zaterdag 19 maart 2005 - Door: Frank Magdelyns

De gemeente Houten heeft een plan van aanpak opgesteld om de warmtepompproblematiek in het deelplan Hofstad 1 opnieuw aan te pakken. De gemeente is bereid de bewoners in een eventuele juridische strijd financieel te steunen.

Een groot deel van de bewoners in de wijk vinden dat het comfortsysteem, bestaande uit warmte en koeling, onvoldoende functioneert en te duur is. Bouwer BAM en energieleverancier Eneco ontkennen dat er problemen zijn en zeggen dat alles goed functioneert. Ook de gemeente Houten dacht dit afgelopen december.

Maar na aanhoudende klachten van de bewoners en onder druk van de gemeenteraad kwam het college tot het huidige plan van aanpak voor het al vier jaar slepend probleem. Dinsdag 22 maart wordt dit plan behandeld in de gemeenteraad.

In het voorstel van het college vindt er een gesprek plaats tussen de wethouder en enkele bewoners, wordt ondersteuning geboden door een opbouwwerker die in dienst is van de Stichting Welzijn Ouderen Houten en wordt met behulp van een bemiddelaar in overleg getreden met bouwer BAM en energieleverancier Eneco. Voor de gemeente is onduidelijk of Eneco en BAM daadwerkelijk willen aanschuiven bij het gesprek.

Wanneer blijkt dat dit laatste gesprek op niets uitloopt, wordt op verzoek van de bewoners door de gemeente een inschatting gemaakt hoe groot de kans op juridisch succes is. Indien de bewoners daadwerkelijk gerechtelijke stappen ondernemen tegen BAM en Eneco wil de gemeente de bewoners eventueel financieel ondersteunen. Verder onderzoekt de gemeente welke positie zij zelf inneemt en stelt daarvoor 3000,- beschikbaar.

De juridische stappen zijn niet nieuw. Verschillende bewoners hebben al enkele jaren terug een advocaat ingeschakeld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).