Politie Groningen

Persberichten dinsdag 22 maart 2005

provincie Groningen, 22-03-2005 -

Groningen: mannen voor brandstichting aangehouden
De politie heeft maandagavond nabij het sportterein Kardinge een 21-jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Groningen, aangehouden voor brandstichting. Politieagenten zagen drie mannen in de Wibenaheerd bij een vuur van drie à vier meter hoog staan en dat een houten schutting op het vuur werd gegooid. Bij het zien van de politie zetten de mannen het op een lopen. Nabij het sportterein Kardinge trof de politie beide verdachten aan. De mannen probeerden wederom te ontkomen, maar kon het duo desondanks worden ingerekend. De verdachten werden ingesloten. Zij zullen worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Groningerweg: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 767, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Hoendiep: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 758, aantal overtredingen: 123, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Winschoterweg: maandag, aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen: snelle Stadjers moeten rijbewijs inleveren
De politie heeft maandagmiddag op de Plataanlaan een 47-jarige man uit Groningen bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De Stadjer reed 130 km/uur op de noordelijke ringweg en overschreed daarmee de maximum toegestane snelheid met 60 km/uur. De automobilist zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 44-jarige automobilist uit Groningen werd op de Brailleweg bekeurd. Hij reed 112 km/uur en overschreed daarmee de snelheidslimiet met 62 km/uur. Ook de 44-jarige man moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na belediging
Op het Martinikerkhof heeft de politie maandagmiddag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De politie was bezig met het controleren van een groep jongeren. De Stadjer bevond zich in de groep en bemoeide zich met het werk van de politieagenten. Op een gegeven moment schold hij de dienders met een scheldwoord uit. Hij werd vervolgens voor belediging aangehouden. Op het politiebureau werd de man gehoord. Hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietscontrole in Beijum
De politie heeft maandagmiddag op de Atensheerd een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 64 brom- en snorfietsers gecontroleerd. In zestien gevallen werd een bekeuring uitgedeeld. De controle duurde twee uur.

Garnwerd: bekladdingen en vernielingen
Onbekenden hebben zaterdagavond- en nacht 22 autos op een parkeerplaats aan de Burgemeester Brouwersstraat met verf beklad. Ook werden in dezelfde straat vernielingen gepleegd aan een vijver bij een woning. Verder werden twee containers in het Reitdiep geduwd. Tenslotte moest een brievenbus bij een woning aan de Hunzeweg het ontgelden. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de strafbare feiten hebben gezien of iets kunnen zeggen over de identiteit van de verdachten. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau in Zuidhorn via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Andere regioberichten volgen later