Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


De start van herinrichting van de schooltuinen op de oorspronkelijke locatie langs het spoor van de Hemboog.

Herinrichting Hemboog van start

Deze maand is de herinrichting van de strook langs de Hemboog gestart. Het begint met het opnieuw inrichten van de schoolwerktuinen bij de Burgemeester De Vlugtlaan.

"Ik ben blij dat bewoners nu eindelijk iets gaan merken van de herinrichting van de Hemboogstrook", aldus verantwoordelijk wethouder Tys de Ruijter.

"Door de hele discussie rond de keerlus in het Dobbeplantsoen en de onzekerheid over de toekomst van dierenopvang De Zwaan, zijn veel inrichtingsprojecten langs de Hemboog vertraagd. De schooltuinen zijn het begin, veel andere projecten langs de Hemboog zullen later dit jaar starten".

Functie
Vooruitlopend op de verhuizing van de schoolwerktuinen zijn de tijdelijke schooltuinen aan de Burgemeester Vening Meineszlaan onttakeld en krijgt het fraaie plantsoen zijn oorspronkelijke functie weer terug. Het plantsoen heeft vijf jaar lang onderdak geboden aan de schooltuinen.

Geduld
Een project als de Hemboog duurt lang, en vraagt veel geduld van bewoners. Bovendien hebben in die periode de buurten langs de noordelijke Hemboog een nieuwe inrichting gekregen en moest de nieuwe rioolpersleiding door die buurt worden aangelegd.

Wethouder Tys de Ruijter (GroenLinks): "We hebben veel van de mensen gevraagd. Ik ben blij dat ik er met een mooie nieuwe inrichting van de Hemboogstrook ook iets tegenover kan stellen".

De inmiddels verlaten tijdelijke locatie van de schooltuinen aan de Burgemeester Vening Meineszlaan.