Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 22 maart 2005

Schenectady International, één van de grootste Amerikaanse chemiebedrijven, heeft gekozen voor iRenaissance, het ERP-systeem van Ross Systems. Schenectady gaat iRenaissance gebruiken in alle 25 vestigingen, die verspreid zijn over Amerika, Afrika, Australië, Azië en Europa. Het systeem zal met name ingezet worden om de orderverwerking en productieprocessen beter te beheersen en de informatievoorziening wereldwijd te stroomlijnen.

Schenectady International heeft zich toegelegd op de productie van een omvangrijk scala van kunststof coatings voor toepassingen in met name de elektronische industrie. De internationale activiteiten van het concern zijn de afgelopen decennia als gevolg van vele overnames en strategische allianties gestaag gegroeid, waardoor de behoefte aan een uniform informatiesysteem snel toenam. Voordat het oog op Ross Systems viel, overwoog Schenectady de implementatie van één van de grotere, generieke ERP-systemen. Men kwam echter tot de ontdekking, dat dat systeem onvoldoende toegesneden was op de specifieke behoefte en werkprocessen van een internationaal opererend chemieconcern. "Het is een misvatting, dat alleen de grote en bekende ERP-systemen geschikt zijn om de bedrijfsprocessen van grote, snelgroeiende en internationale organisaties te managen", verduidelijkt Dick de Haan, algemeen directeur van Ross Systems Benelux. "iRenaissance heeft geen overbodige overhead, maar biedt toch alle functionaliteit die bedrijven in de procesindustrie, de food en de chemie nodig hebben. iRenaissance is een compact systeem, maar biedt bedrijven toch een compleet en volledig geïntegreerd platform voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen."

"iRenaissance heeft ons de tools gegeven die we nodig hebben om onze bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter te managen", zei Allen Look, ICT-directeur van Schenectady. "Het topmanagement in onze hoofdkantoren heeft nu de beschikking over realtime informatie uit al onze vestigingen over de hele wereld. Daardoor zijn ze altijd op de hoogte van bedrijfskritische en financiële informatie, om beslissingen te kunnen nemen. Dankzij de vele branchespecifieke functionaliteiten voor de chemische industrie, die standaard onderdeel zijn van iRenaissance, kunnen we de werkprocessen veel efficiënter ondersteunen. Met de modules voor kwaliteitszorg en lottracing worden de kosten voor externe kwaliteitscontroles aanzienlijk verminderd en de interne logistiek flink verbeterd. Omdat we nu exact inzicht hebben in het verbruik van grondstoffen kunnen we bovendien efficiënter inkopen."

Omdat er alleen gefocust wordt op de informatie, die voor Schenectady van belang is, kon het chemiebedrijf het aantal database tabellen verminderen van zo'n 12.000 naar slechts 2.500. Dankzij het ontbreken van die overbodige ballast konden ook de kosten voor implementatie en onderhoud flink beperkt worden. Volgens een recent onderzoek besteedt de chemische industrie jaarlijks gemiddeld 2 procent van de omzet aan ICT. Dankzij iRenaissance kan Schenectady dat bedrag tot het minimum beperken. Ook het aantal software-oplossingen van derden kon in de 25 vestigingen door de implementatie van een geïntegreerd systeem aanmerkelijk beperkt worden. Inmiddels is de implementatie van iRenaissance in vijf productielocaties in Engeland, Duitsland, Mexico, China en Zwiserland afgerond. Het streven is de totale roll-out in juni 2006 af te ronden.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rosssystems.nl. Voor vragen over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden

Ross Systems is onderdeel van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties in China en Azië. Bij het bedrijf werken zo'n 2.000 werknemers, die actief zijn in veertien landen. Meer informatie over chinadotcom corporation is te vinden op www.corp.china.com.