Gemeente Vlaardingen


Boomfeestdag 2005 in Vlaardingen
17 maart 2005

Boomfeestdag, Ericaschool Tijdens de Boomfeestdag in Vlaardingen op 16 maart hebben honderden leerlingen van basisscholen ruim 1800 struiken en bijna twintig bomen geplant. Wethouders Van der Velde en Bot hielpen een handje mee.

Om 09.00 uur gaven de wethouders Cees Bot en Ben van der Velde het startsein voor de Boomfeestdag met het planten van enkele berken. Daarna pakten 205 kinderen van de groepen zeven en acht van de basisscholen Palet-Holy, De Schakel en de Dr. Bavinckschool de schop om ook hun bomen in de grond te zetten. Ruim 1800 heesterachtige struiken geplant bij de sportvelden in de Broekpolder.

Groene rand
Vorig jaar werden al elzen geplant langs de Broekpolderweg, nu zijn de randen van het nieuwe voetbalcomplex in de Broekpolder aan de beurt. Boomfeestdag, Broepolder
De velden van Victoria'04 en Deltasport krijgen dankzij de Vlaardingse schoolkinderen straks een groene rand. Honderden stuks bosplantsoen zoals hazelaar, meidoorn, kardinaalsmuts, ribes en sleedoorn zijn de grond ingegaan.

Boomfeestdag, Ericaschool Ook bij de Ericaschool waren de leerlingen actief. Hier gingen twaalf bomen de grond in.

Begeleiding
Dit alles gebeurde onder toezicht en vakkundige begeleiding van medewerkers van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (NME) en de plantsoenendienst.