Gemeente Soest

Klimaatbeheersing noodzaak

Datum: 22/03/2005

Gemeente Soest geeft goede voorbeeld

Met de onthulling van een zonnepaneel op het dak van het gemeentehuis van Soest, gaf wethouder Harry Witte de aftrap van de campagne Schoon en Spaarzaam Soest. Doel van de campagne: zoveel mogelijk inwoners van Soest en Soesterberg overtuigen zuiniger om te gaan met energie. Noodzaak!

Met de onthulling van een zonnepaneel op het dak van het gemeentehuis van Soest, gaf wethouder Harry Witte de aftrap van de campagne

Met de onthulling van een zonnepaneel op het dak van het gemeentehuis van Soest, gaf wethouder Harry Witte de aftrap

Iedereen moet maatregelen nemen
"Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 sterk te verminderen", zegt wethouder Harry Witte. "Die afspraken zijn nodig. Het klimaat is al aan het veranderen. We kunnen het ons niet permitteren nog langer te wachten. Iedereen móet maatregelen nemen."

Zuiniger energieverbruik in Soest
Omdat Soest een goed voorbeeld wil geven, zijn er binnen de gemeente tal van maatregelen genomen die tot een zuiniger energiegebruik moeten leiden. "Toen ik alles hoorde, was ik wel eens bang dat ik 't alleen nog maar warm zou hebben met een dikke trui aan", lacht wethouder Witte, "maar energiebesparing hoeft niet meer ten koste van comfort te gaan. De straatlantaarns, die nu uitsluitend met groene stroom werken, branden echt nog net zo helder. Feitelijk is er dus geen enkele smoes meer om nu te beginnen met hetbewusteromgaanmetenergie.

Campagne
Tijdens de campagne Schoon en Spaarzaam Soest, geeft Soest duidelijke voorlichting over hoe makkelijk energie bespaard kan worden. Het aanstaand weekend worden in alle winkelcentra flyers (pdf-format) boordevol bespaartips uitgedeeld.

Besparingtips
Op deze website kunt u een energiebesparende tips plaatsen. De beste tip wordt beloond. "En met die beloning zijn we niet zuinig", lacht wethouder Witte. "Aan het eind van de campagne, op vrijdag 22 april, zetten we de winnaar heerlijk in het zonnetje."

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer