Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 maart 2005

Automobilist rijdt fietser aan

Automobilist rijdt na aanrijding door

Nijverdal

Op maandag 21 maart vond omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets op de Grotestraat in Nijverdal. Een 12-jarige meisje uit Nijverdal stak via de voetgangersoversteekplaats op haar fiets de rijbaan van de Grotestraat over. Zij ging tussen de stilstaande auto's door en kwam op de andere rijstrook in aanrijding met een blauwe bestelbus. De bestuurder, een ongeveer 50-jarige man met grijs kalend hoofd, vroeg vanuit zijn auto hoe het met het meisje ging en reed daarna door. Het meisje bleef met schrammen en een beschadigde fiets achter. De politie roept geruigen op zich te melden. Telefoon: 0900-8844. (05-034520)

Aanrijding met letsel

Spelend jongetje rent straat op en rent tegen auto aan

Vroomshoop

Op maandag 21 maart vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een jongetje en een personenauto op de Margrietstraat in Vroomshoop. Een 4-jarige jongen uit Den Ham rende spelenderwijs de straat op en kwam in aanraking met een juist passerende auto, bestuurd door een 36-jarige Vroomshoopse. De vrouw had langzaam gereden en nog geremd, maar kon het kind niet meer ontwijken. Het jongetje viel met zijn hoofd op de grond en liep daardoor een hoofdwond op. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05034438)

Aantreffen gestolen auto

Gestolen auto met schade teruggevonden

Delden/ Enschede

Op maandagavond werd omstreeks 22.00 uur de politiekomst gevraagd bij een auto aan de Pioenstraat in Enschede. Deze auto, een grijze Ford Escort, kenteken RN-LS-42 bleek op 14 februari gestolen vanaf de Torenvalkstraat in Delden en is eigendom van een 31-jarige vrouw uit Delden. Het portier was verbogen en de stuurkolom was vernield. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (05-019660)

Diefstal slagboom

Slagboom gedemonteerd en gestolen

Denekamp

Op maandag 21 maart werd aangifte gedaan namens de gemeente Dinkelland van diefstal van een slagboom aan de Oude Dijk in Denekamp. Het betreft een slagboom van 4 tot 5 meter lang. De waarde is een paar duizend euro. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 19 en zondag 20 maart. (05-034124)

Hennepkwekerij

Politie ruimt hennepkwekerij

Goor

Op maandag 21 maart trof de politie in een schuurtje aangrenzend aan de woning in de Meidoornstraat in Goor een hennepkwekerij aan. In totaal werden 85 plantjes in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 40-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-016134)

Gewond na aanrijding

Fietser rijdt tegen sleepkabel tussen twee auto's

Enschede

Op maandag 21 maart omstreeks 18.30 uur reed een 24-jarige Oldenzaler op zijn fiets over het fietspad van de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij kwam vanuit richting Oldenzaal. Bij de Oude Deventerweg wilde hij het fietspad vervolgen. Er stak daar een auto het fietspad over, een tweede auto bleef voor het fietspad stil staan. De 24-jarige was daardoor afgeleid en zag niet dat tussen deze twee auto's een sleepkabel zat. Hij reed hier tegenaan en vloog enkele meters door de lucht om daarna op het wegdek terecht te komen. De man had geen letsel, doch zijn fiets raakte behoorlijk beschadigd. De beide automobilisten reden na de aanrijding door zonder hun identiteit bekend te maken. De politie roept getuigen op zich te melden. Telefoon: 0900-8844. (05-034473)

Aanrijding met letsel

Voetgangster gewond na aanrijding met auto

Haaksbergen

Op maandag 21 maart vond omstreeks 15.05 uur een aanrijding plaats tussen een voetgangster en een auto op de Goorsestraat in Haaksbergen. Een 55-jarige vrouw uit Haaksbergen stak zonder goed uit te kijken de rijbaan van de Goorsestraat over. Daarbij liep ze tegen de zijkant van een passerende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Haaksbergen. De vrouw liep vermoedelijk een enkelbreuk op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (05-034338)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed en blijkt niet in bezit van rijbewijs

Enschede

Op dinsdag 22 maart controleerde de politie een automobilist op de Haaksbergerstraat in Enschede. De automobilist was hen opgevallen nadat hij ondanks lichtsignalen zijn grote licht niet dimde. Bij de automobilist, een 23-jarige man uit Gorinchem werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de man aan. Daarbij gaf hij een valse naam op. Aan het bureau kwam de waarheid aan het licht. De verdachte bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 o/oo. Tegen de verdachte worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (05-034568)

Poging tot zware mishandeling

Man aangehouden na stelselmatig lastig vallen van zijn ex

Enschede

Op maandag 21 maart hield de politie in opdracht van de officier van justitie een 35-jarige Enschedeër aan. De man wordt er van verdacht zijn 36-jarige ex-vrouw uit Enschede stelselmatig te hebben lastig gevallen. Daarbij ging hij geweld niet uit de weg. De vrouw deed aangifte van poging tot zware mishandeling en vernieling. Een onderzoek naar de gedragingen van de verdachte leidde uiteindelijk tot zijn aanhouding. De verdachte is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid. (04-150229

Aanhouding agressieve man

Man valt passanten lastig en gedraagt zich zeer agressief

Hengelo

Op maandag 21 maart werd omstreeks 21.40 uur bij de politie overlast gemeld door een man in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Mensen in het park werden lastig gevallen door een man, die zich vervelend en agressief gedroeg. Bij het zien van de politie ging de man, een 33-jarige Hengeloër, helemaal door het lint. De politie kon de verdachte met moeite aanhouden. Zij moest daarvoor de pepperspray gebruiken. Aan het bureau gedroeg de verdachte zich dermate agressief dat hij aan handen en voeten geboeid werd opgesloten. De man zal nog nader worden gehoord.(05-034532)

Aanhouding na mishandeling

Man mishandelt in café andere gast met een bierfles

Almelo

Op maandag 21 maart vond omstreeks 06.50 uur een mishandeling plaats in een horecagelegenheid aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Twee gasten kwamen in gesprek met een derde gast. Dit gesprek liep uit op een misopvatting waardoor de derde gast, een 32-jarige Almeloër zich beledigd voelde. Hij bekoelde zijn woede door een bierfles te gooien naar een 20-jarige Almeloër. De 20-jarige raakte daardoor gewond aan zijn gezicht en moest zich in het ziekenhuis laten behandeling. De 32-jarige verdachte werd in de loop van de dag aangehouden. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-034048)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud (05-..)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --