ABN AMRO

Amsterdam, 22 maart 2005

ABN AMRO voegt hypotheekactiviteiten samen met Bouwfonds hypotheekbedrijf

ABN AMRO heeft het voornemen haar hypotheekactiviteiten te gaan samenvoegen met Bouwfonds Hypotheken. Daarmee wordt het in grootte derde hypotheekbedrijf van Nederland gevormd, dat een groot potentieel heeft voor verdere winstgevende groei in de hypotheekmarkt. De nieuwe organisatie bundelt kennis en ervaring waardoor een marktpartij met meer slagkracht ontstaat. Vandaag zijn de betreffende medewerkers van ABN AMRO, Bouwfonds en de ondernemingsraden van het voornemen op de hoogte gebracht.

De huidige hypotheeklabels (ABN AMRO, Bouwfonds, MoneYou en MNF Bank) en distributiekanalen blijven bestaan. Het op te richten bedrijf wordt onderdeel van de Business Unit Nederland van ABN AMRO. Een werkgroep onder leiding van Frank van der Heijden, directeur Bouwfonds Hypotheken en beoogd directeur van het nieuwe bedrijf, zal het voornemen tot samenvoeging de komende periode nader uitwerken.

Bouwfonds, een 100% dochter van ABN AMRO, behoort tot de grootste vastgoedondernemingen van Nederland, (internationaal) actief in het ontwikkelen, financieren en managen van vastgoed. Na de samenvoeging kan Bouwfonds zich nog meer focussen als het vastgoedexpertisecentrum binnen de ABN AMRO Groep.

Perscontacten: 020 6288900


---- --