VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Dankzij Vodafone UMTS nu ook internetten in de bus

Maastricht, 22 maart 2005 - Vanaf eind dit jaar kunnen passagiers die reizen met nieuwe bussen van Connexxion gratis gebruik maken van draadloze internet toegang via het UMTS netwerk van Vodafone. Hierdoor krijgen reizigers in de bus toegang tot het internet met de snelheid en betrouwbaarheid van een breedband verbinding. De unieke internetverbinding via UMTS van Vodafone wordt in eerste instantie aangeboden op een viertal buslijnen in de regio Twente.

Reizigers kunnen via een 'hotspot' (Wireless Lan Access Point) in de bus met hun laptop of PDA het internet op om favoriete websites te raadplegen, hun laatste e-mail te verzenden en te ontvangen en 'instant messaging' te gebruiken, en dat alles terwijl de bus de reiziger naar zijn of haar bestemming brengt. De dienst wordt in eerste instantie aangeboden op lijnen waar reizigers vaak langer in de bus zitten. Via de draadloze internetverbinding aangeboden door Vodafone en Connexxion kunnen reizigers nu communiceren via het internet gedurende de rit. Als de nieuwe service populair wordt onder de busreizigers zullen meerdere bussen toegang tot het internet gaan aanbieden.

/ / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel meer dan 151 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.