Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmel - flinke schade en licht gewonde bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 22-03-2005

Bij een verkeersongeval tussen een vrachtauto en een auto met aanhanger op kruising van de Van Elkweg en Papenstraat, nabij de A-15 in Bemmel is dinsdagochtend flinke schade ontstaan en raakte een betrokkene licht gewond. Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf, toen een 60-jarige Bemmelnaar met zijn auto met aanhanger vanaf de Papenstraat de kruising opreed. Daarbij zou de aanhangwagen zijn gaan slingeren. Daarbij verloor de Bemmelnaar de macht over het stuur waarna de voertuigcombinatie schaarde en op de verkeerde weghelft terechtkwam. Op dat moment naderde er uit tegenovergestelde richting een trekker met oplegger, bestuurd door een 46-jarige man uit Heerhugowaard. Die kon een aanrijding met de Bemmelnaar niet meer vermijden. Beide wagens liepen aanzienlijke schade op. De Bemmelnaar raakte licht gewond en is door personeel van een gewaarschuwde ambulance bekeken. De man hoefde echter niet naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de aanhanger van de Bemmelnaar, die geladen was met zand, overbeladen was. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de weg af.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - gestolen fiets teruggevonden: man aangehouden
Publicatiedatum: 22-03-2005

Een 26-jarige Elstenaar is maandagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van heling. De man bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Het vermiste karretje was door de eigenaar zelf teruggevonden. Die zag de verdachte Elstenaar namelijk even voor zeven uur op zijn eigen fiets rijden en waarschuwde de politie. Agenten stelden op aanwijzen van de eigenaar een onderzoek in, in de kelderbox van de verdachte Elstenaar. De gegevens bleken te kloppen, het bleek om de vermiste fiets te gaan. De Elstenaar werd daarop aangehouden en is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had verklaard de fiets voor ongeveer 20 euro te hebben gekocht van een onbekende. In overleg met justitie kreeg de Elstenaar een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De fiets werd aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - gordelcontrole bij school

Publicatiedatum: 22-03-2005

Door de Elster politie is maandagochtend een gordelcontrole uitgevoerd bij een basisschool aan de Kerkeakkers. Daarbij werden 13 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die geen gordels droegen. De gordelactie maakt deel uit van de Gelderse Gordelcampagne, waarbij speciale aandacht uitgaat naar kinderen die op de achterbank vervoerd worden. De actie is ook een onderdeel van de Landelijke campagne "Autogordels, ook agterin!" van 3 VO. Met de controles worden ouders aangespoord vooral ook kinderen op de achterbank de gordels te laten gebruiken. Het gebruik van autogordels bevordert de overlevingskansen bij ongevallen met 40%, zo is uit onderzoek gebleken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden