Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 maart 2005

Man uit Tilburg 50 dagen de cel in

BERKEL-ENSCHOT Een 22-jarige man uit Tilburg is gistermiddag rond vier uur aangehouden aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot. De man bleek voor 2680 euro 0f 50 dagen hechtenis aan boetes open te hebben staan. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten. De man kon worden aangehouden toen hij op zijn bromfiets zonder helm reed.

Ex dringt woning binnen

OISTERWIJK Aan de Tilburgseweg in Oisterwijk hebben agenten gistermiddag om vijf uur een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk. De man was de woning met een sleutel die hij had de woning binnengedrongen, terwijl in het kader van de echtscheidingsprocedure de man de toegang de woning was ontzegd. Na verhoor is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Cafébezoekers bedreigen parkeercontroleurs

TILBURG De politie heeft gistermiddag een aangifte terzake bedreiging opgenomen van een 54-jarige parkeercontroleur. Tijdens haar werkzaamheden op de Korvelseweg in Tilburg kreeg de parkeercontroleur en haar collega het aan de stok met een nog onbekende vrouw die onbetaald parkeerde. De vrouw, die in een café zat, kwam even later met andere cafébezoekers weer naar buiten en werden de parkeercontroleurs bedreigd. De politie onderzoekt de zaak.

Agenten houden Tilburger aan na aanrijding

Tilburg Aan de Trouwlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond rond kwart over acht een 54-jarige Tilburger aangehouden. De man was rond tien over halfacht betrokken bij een verkeersongeval op de kruising van de Groenstraat met het Transvaalplein in Tilburg. Daarbij verleende de Tilburger geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 21-jarige vrouw uit Goirle. Na de aanrijding reed de Tilburg door, zonder zijn identiteit bekend te maken.

Vandalen steken kliko in brand

GOIRLE De Goirlese brandweer moest er gisteravond rond halfnegen aan te pas komen nadat tot nu toe onbekende vandalen aan de Hovel in Goirle een kliko in de brand hadden gestoken. De omliggende panden hadden door de brand gelukkig geen schade opgelopen.

Kampvuur leidt tot proces-verbaal

HILVARENBEEK - Surveillerende agenten hebben gisteravond rond tien over tien een einde gemaakt aan een kampvuur dat aan de Bukkumweg in deze plaats was aangestoken. Agenten zagen de zes meter hoge vlammen en hebben naar aanleiding hiervan een gesprek gehad met de leden van een scoutinggroep. Tegen de leider, een 20-jarige inwoner van Hilvarenbeek maakt de politie proces-verbaal op. De Hilvarenbeekse brandweer heeft een na controle van het vuur gehouden.

Inbraakmelding leidt politie naar hennepkwekerijen

TILBURG Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Dessinateurstraat in Tilburg een 25-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden nadat in haar woning twee hennepkwekerijen werden aangetroffen.

Vannacht rond tien voor één kreeg de politie een inbraakmelding binnen van een inbraak in een woning. Als de agenten op onderzoek gaan worden zij door de 25-jarige vrouw in haar woning binnengelaten. Eenmaal in de woning ruiken de agenten een zeer sterke hennepgeur en als ze op onderzoek uitgaan, vinden ze op de begane grond van de woning twee ruimten waarin een hennepkwekerij staat. In de ene ruimte staan 317 planten en in de tweede ruimte treffen de agenten 150 planten aan. Als een medewerker van energiebedrijf Essent de zaak bekijkt blijkt dat de stroom illegaal wordt afgetapt. De planten zijn door de politie in beslag genomen. Van de in beslag genomen planten wordt een monster genomen en de rest zal worden vernietigd.

Tilburger doet aangifte diefstal vanaf graf

TILBURG Een 64-jarige man uit Tilburg heeft vandaag aangifte gedaan van de diefstal van een bronzen Mariabeeldje dat werd gestolen vanaf het graf van zijn overleden echtgenote. De diefstal werd gepleegd vanaf het kerkhof aan de Lovensestraat.

Tilburger loopt neusletsel op bij aanrijding

TILBURG Een 26-jarige Tilburger raakte vanmorgen rond tien voor twaalf gewond toen hij op de Korvelseweg met zijn fiets achterop een auto reed die stilstond om linksaf een zijstraat in te rijden. De man liep hierbij letsel op aan zijn neus en is door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Auteur: Carel Bouman