Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


22 maart 2005


Zutphen - Stenen tegen autoruit gegooid


Zondagmiddag (20/3) reed een 33 jarige automobilist uit Geesteren rond 16.15 uur over de Den Elterweg ter hoogte van de sportvelden. Opeens werd er een handvol stenen tegen de auto gegooid. Hierdoor raakte de voorruit beschadigd. De bestuurder had niemand gezien, mogelijk dat er vanuit de bosjes werd gegooid. De politie wil weten of er nog meer mensen het slachtoffer zijn geworden van de stenengooiers.
Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie is in Zutphen en kunnen bellen naar 0900 -8844.


Zutphen - Inbraak in woning


In een woning aan de Akkerstraat werd maandagmorgen ingebroken. Men wist binnen te komen doordat er een raam op een kier stond. Weggenomen werden onder andere drie porseleinen potten, 15 dvd's en diverse sleutels. Een buurtbewoner had vanaf de woning een onbekende man weg zien fietsen richting de Oude IJsselbrug. Signalement: een blanke man van ongeveer 20 -25 jaar oud, 1.70 - 1.75 m lang met een slank postuur. Hij droeg kort geknipt donkerblond haar een lichte broek en een spijkerjack. Mogelijk dat er meer getuigen zijn of dat iemand weet wie deze man is. De politie verzoekt getuigen te bellen naar 0900 - 8844.


Zutphen - Bestuurder scootmobiel raakt gewond


Een inwoner uit Zutphen (leeftijd onbekend) raakte maandagmiddag gewond. De man reed rond 14.00 uur met zijn scootmobiel op de rotonde Burg. Dijckmeesterweg / Coehoornsingel. Op het gegeven moment raakte hij de stoeprand en kantelde. Hierdoor viel hij op de weg. Een passant verleende eerste hulp. De man werd per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Warnsveld - Aanrijding met drank op


Een 44 jarige Warnsvelder was afgelopen nacht (ma-di) op de Vordenseweg tegen een paaltje gereden en hierdoor was de benzinetank van de auto lek geraakt. Om gevaarlijke situaties te voorkomen belde de man de politie. Hij bleek onder invloed van alcohol. De Warnsvelder blies 1,7 prom. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Eefde - In auto ingebroken


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan het Spijkpad. Van de auto werd een portierslot vernield. Weggenomen werd een autoradio cd-speler.


Joppe - Controle wegafsluiting


Agenten hebben maandagavond bij controle op de Eiekenboomlaan tien bestuurders betrapt op het negeren van de gesloten verklaring. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Bert Top

055 - 548 60 58


---- --