Gemeente Vlaardingen


Stadsspeld voor Van Elsäcker
21 maart 2005

Loco-burgemeester Ben van der Velde heeft maandag 21 maart de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan de heer H. van Elsäcker. De Vlaardinger kreeg de speld, omdat hij zich al jarenlang met veel enthousiasme en toewijding heeft ingezet voor de Vlaardingse samenleving.

De uitreiking vond plaats na afloop van de vergadering van de Cliëntenraad Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het Vlaardingse stadhuis.

Wethouder Van der Velde (links) reikt de Stadsspeld uit. De heer Van Elsäcker (rechts) neemt de Stadsspeld lachend in ontvangst van wethouder Van der Velde (foto Arie Wapenaar).

De heer Van Elsäcker heeft zich op veel verschillende gebieden verdienstelijk gemaakt. Zo werkte hij onder andere voor de stichting Vlaardings Overleg Revalidatie (VOR), kerkelijk werk, verstandelijk gehandicapten, ouderenzorg. Hij weet anderen met zijn kennis en kunde te stimuleren, ondersteunen, motiveren en te overtuigen. Alle activiteiten doet hij op vrijwillige basis.

Ouderenbond
De heer Van Elsäcker zit sinds april 1994 in het bestuur van de VOR. Hij neemt deel aan het kwartaaloverleg met de wethouder Welzijn samen met de Samenwerkende Ouderen Bond sinds 1994.
Verder is hij lid van de Werkgroep Toegankelijkheid Dienst Stadswerk en de Werkgroep Toegankelijkheid Gebouwen Facilitaire Dienst. Deze werkgroepen controleren de toegankelijkheid van gemeentelijke gebouwen voor mensen met een lichamelijke handicap. Sinds 1994 is de heer Van Elsäcker lid van de Cliëntenraad Sociale Zaken en Werkgelegenheid namens de stichting VOR.

Ouderling
Sinds 1988 tot heden is de heer Van Elsäcker ouderling in de Gereformeerde Gemeente in Vlaardingen. Verder bezoekt hij al jaren zieken en doet hij daarbij pastoraal werk. Ook houdt hij wekelijks catechisaties voor de jeugd van de gemeente en voor verstandelijk gehandicapten van de Gereformeerde Gemeenten.
Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die de heer Van Elsäcker doet.

Jarenlange inzet
De heer Van Elsäcker is in april 2002 al koninklijk onderscheiden; hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Aangezien de heer Van Elsäcker zich vele jaren heeft ingezet voor de Vlaardingse samenleving met veel enthousiasme en toewijding, hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten de heer Van Elsäcker de Stadsspeld toe te kennen.