Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 maart 2005


Apeldoorn - Aantreffen gevaarlijke stoffen


Op maandagmorgen (21-03) werd op een industrieterrein aan de Paramariboweg een niet afgesloten zeecontainer aangetroffen waaruit een onbekende vloeistof lekte. De inmiddels gewaarschuwde brandweer stelde een onderzoek in en trof een grote hoeveelheid afval aan, mogelijk afkomstig van een XTC-lab. De straat werd gedeeltelijke afgesloten zodat de brandweer veilig kon werken. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was.
De zeecontainer werd vermoedelijk bij een bedrijf in Tilburg ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Aangehouden na diefstal busje


Maandagmiddag werd rond 12.45 uur vanaf het erf bij een woning aan de Kar een witte Mercedes Vito weggenomen. Hierbij werd een rode auto achtergelaten. De politie stelde gelijk een onderzoek in en het busje met daarin een 40 jarige Nijmegenaar konden op het Velperbroekcircuit worden staande gehouden. De man werd in verband met het onderzoek over gebracht naar het politiebureau in Arnhem en ingesloten. Het onderzoek gaat verder.


Apeldoorn - Schuurtje in brand


Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag even na 07.00 uur twee tieners uit Apeldoorn aangehouden. De twee worden ervan verdacht dat door hun schuld een schuurtje aan de Generaal van der Heydenlaan behoorlijke schade door brand heeft opgelopen. De twee hadden de nacht doorgebracht in de schuur en omdat ze het koud kregen werd een vuurtje aangelegd. Dit liep uit de hand doordat er enkele pallets in de schuur vlam vatten. De brandweer had de brand snel onder controle. Het dak van het schuurtje raakte behoorlijk beschadigd. De tieners zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --