Gemeente Waterland


In 2005 en 2006 wordt de Ringshemmen in Monnickenda Foto: Splitshoorn m onder handen genomen. Via www.waterland.nl houden we u op de hoogte van de stand van zaken en de voortgang van de werkzaamheden. Momenteel (maart 2005) zijn we bezig met werkzaamheden in de Splitshoorn:
* We halen de bestaande groenstroken weg en hogen deze op met teelaarde

* Energiebedrijf NUON vervangt de kabels en leidingen
* We halen een gedeelte van de bestrating weg
* We vervangen het bestaande hoofdriool en de inspectieputten. De bestaande huisaansluitingen worden vervangen tot en met het aansluitpunt van uw huis, dat zich vlak binnen de erfgrens bevindt (dus in uw tuin).

* Tegelijk met de aanleg van het riool wordt een drainageleiding aangelegd, waarbij doorspuitvoorizieningen worden aangebracht ten behoeve van het onderhoud.

* Na de aanleg van het nieuwe riool wordt er een extra laag aangebracht van zand, die wordt voorzien van een tijdelijke bestrating. Deze ophoging varieert van 10 tot 60 centimeter.

Deze werkzaamheden brengen met zich mee dat de inwoners zelf ook een aantal aanpassingen moeten doen, onder andere aan de Foto: huisaansluiting riool riolering. De werkzaamheden voor de bewoners zelf zien er als volgt uit:

* Het vernieuwen van de huisaansluiting op de riolering. Deze aansluiting loopt van de aansluiting in de woning tot de aansluiting aan het begin van het erf

* Ophogen van eigen terrein

* Herleggen van de verharding en beplantingen op het eigen terrein

De gemeente bestraat de eerste meter van de tuinen.

De gemeente heeft voor het uitvoeren van deze werkzaamheden afspraken gemaakt met de uitvoerder van al het werk, aannemingsbedrijf Wagelaar b.v. Er zijn vaste prijzen afgesproken voor bepaalde werkzaamheden (zogenaamde eenheidsprijzen):

* Het verwijderen en afvoeren van struiken en planten per vierkante meter

* Het opnemen van verhardingen per vierkante meter
* Het leveren en verwerken van zand en/of teelaarde per kubieke meter

* Het leveren en verwerken van een rioolbuis (voor uw huisaansluiting) inclusief alle hulpverbindingen per strekkende meter

* Het aanbrengen van bestrating per vierkante meter

Foto: Huisaansluiting naar huis toe Per vierkante of strekkende meter betaalt u dus een vaste prijs. Afhankelijk van de grootte van uw tuin wordt dan de totaalprijs bepaald. U bent natuurlijk ook vrij om met een andere aannemer in zee te gaan of de werkzaamheden zelf te verrichten.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden? U kunt elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur terecht in de bouwkeet van de aannemer, die op het grasveld op de hoek van de Fuik en de Lijnbaan staat. U kunt ook contact opnemen met de gemeente, de heer Boot, bereikbaar via telefoonnummer 0299-658 578