Edelman - DLV


22 - 3 - 2005

Canon introduceert snelle zwart/wit MFPs in iR Serie: iR8070, iR9070 en iR105+

Hoofddorp, 22 maart 2005 Canon introduceert in Nederland uitbreidingen op zijn serie imageRunners (iR). De nieuwe snelle multifunctionele zwart/wit printers (MFPs) zijn de iR8070, de iR9070 en de iR105+. Met deze snelle systemen beantwoordt Canon aan de vraag van centrale repros, copy- en printshops naar een hoger productievermogen en meer efficiëntie en bedieningsgemak.

Voor deze machines met afdruksnelheden van 80, 90 en 105 paginas per minuut, zijn nieuwe printercontrollers ontworpen die printopdrachten met de volledige snelheid van de desbetreffende imageRunner verwerken; met als resultaat hoogwaardige zwart/wit afdrukken.

De machines zijn uitgevoerd met het door Canon ontwikkelde MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform). MEAP is het geïntegreerde Java-platform waarmee klantspecifieke softwareapplicaties op de MFP kunnen draaien om het print- en documentmanagement naar behoefte van de gebruiker in te richten.

Beveiliging

Omdat documentbeveiliging van toenemend belang is voor gebruikers, zijn de nieuwe iRs uitgerust met extra beveiligingsmogelijkheden. Bij beveiligd printen en documentverzending vanaf de MFP worden PDF-documenten versleuteld ter voorkoming van verlies of diefstal van vertrouwelijke gegevens. Versleutelde documenten kunnen alleen geopend worden met een persoonlijke toegangscode.

Onderhoud

Omdat service voor Canon erg belangrijk is, introduceert Canon e-Maintenance. Dit is beveiligde online software die het Canon service center waarschuwt wanneer er zich een storing voordoet in een machine, soms zelfs voordat de gebruiker de storing heeft opgemerkt. Het verhelpen ervan wordt dan direct in gang gezet, waardoor de storing zo snel mogelijk is verholpen. Ook is het mogelijk de MFP met e-Maintenance de tonerbestellingen te laten verzorgen om te voorkomen dat het afdrukproces vanwege gebrek aan toner stil komt te liggen.

Beeldmateriaal vind u via:
www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL162

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: www.canon.nl

Marcel Surendonk
Canon
tel: 023 567 02 11
e-mail: m.surendonk@canon.nl

Edelman
Leoni Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: leoni.janssen@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl