Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Emmen 22-03-2005

Kenteken- en rijbewijs uit auto gestolen
ASSEN Maandagavond is op de parkeerplaats bij een bedrijf aan de Industrieweg ingebroken in een auto. Daarbij zijn delen van het kentekenbewijs, een rijbewijs, wat geld en enkele bankpasjes buit gemaakt. De goederen zaten in een portemonnee die in de auto achter gelaten was. De daders waren in de auto gekomen door het forceren van een portierslot.
De politie adviseert om waardevolle goederen en zeker rij- en kentekenbewijzen, niet in de auto achter te laten. (05-123769)

Zakkenrollen
MEPPEL Dinsdagmorgen is de portemonnee van een 74-jarige inwoonster van Meppel gestolen. De vrouw liep te winkelen in een winkel aan de Kruisstraat. Aan haar rolator hing de boodschappentas met in een afgesloten vakje haar portemonnee. Toen zij bij de kassa wilde afrekenen, bleek de rits van het vakje open te zijn en was de portemonnee verdwenen. In de portemonnee zat een id-kaart en wat geld. (05-123836)

Bekeuringen voor jonge bromfietser
COEVORDEN Toen de politie dinsdagmorgen een bromfietser wilde controleren, ging deze er als een haas vandoor. Omdat de jongeman een terrein van een bedrijf opreed, kon hij toch worden gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de jongeman uit Dalen 15 jaar was en niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. De jongeman krijgt bekeuring voor de diverse overtredingen. (05-123839)

Verdachte diefstal tasjes aangehouden
ASSEN Maandagmiddag is een 36-jarige inwoonster van Assen aangehouden als verdachte van het stelen van meerdere tasjes of van de inhoud daarvan. Het personeel van een winkel aan het Koopmansplein herkende de vrouw, als zijnde de vermoedelijke dader van eerdere diefstallen. De gewaarschuwde politie kon de vrouw aanhouden. Zij is ingesloten en uit het onderzoek komt naar voren dat zij betrokken is bij een groot aantal tasjes diefstallen of het stelen van de inhoud uit tassen. Ongeveer een tiental zaken komen daarvoor in aanmerking, maar het vermoeden bestaat dat er nog meer op haar conto kan worden bijgeschreven, waarvan echter geen aangifte is gedaan. De politie in Assen is op zoek naar personen waarvan de laatste tijd een tas of de inhoud van een tas is gestolen en waarvan geen aangifte is gedaan. Zij kunnen contact opnemen met het nummer 0900-8844. (05-1213550)

Controle op hennepkwekerijen
HOOGEVEEN - De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen een hennepkwekerij ontmanteld. In twee slaapkamers werden 130 planten aangetroffen. De planten en de aangetroffen apparatuur en voedingsstoffen zijn in beslag genomen en vernietigd. De elektriciteit ging buiten de meter om. Monteurs van de Rendo sloten de elektriciteit af. Tegen de 33 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
In totaal deed de politie onderzoek in 11 woningen in Hoogeveen en één in Echten. Naast de kwekerij trof de politie in nog twee van deze woningen in Hoogeveen wel de apparatuur voor een kwekerij aan maar geen planten. Ook hier werd de elektriciteit buiten de meter om verkregen. In één geval sloot de Rendo direct de elektriciteit af. De politie stelde een onderzoek in o.a. naar aanleiding van tips. De controle is versneld uitgevoerd na de brand van vorige week in een hennepkwekerij in een woning aan de Albert Steenbergenstraat.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.