De Unie


Delta Lloyd vult tweede ziektejaar volledig aan 22/03/2005

Hoofddorp, 22 maart 2005 â Medewerkers van Delta Lloyd die tijdens ziekte meewerken aan hun reïntegratie hebben zowel in het eerste als in het tweede ziektejaar recht op volledige doorbetaling van hun salaris. Die afspraak heeft Delta Lloyd met De Unie en de andere bonden gemaakt. De afspraak is een nadere invulling van de eerder overeengekomen CAO, die loopt van 1 juni 2004 tot en met 31 mei 2005.

De discussie rond de loonaanvulling in het 2e ziektejaar vormt samen met het prepensioen aan veel CAO-tafels het breekpunt. Vorige week nog maakte werkgevers en vakbeweging elkaar nog tijdens een evaluatie over en weer verwijten dat de afspraken van het Najaarsakkoord over deze onderwerpen niet worden nagekomen aan de onderhandelingstafel.

âDe Unie is tevreden over het feit dat het met Delta Lloyd een afspraak heeft kunnen maken die de ruimte van het Najaarsakkoord op het punt van de loonaanvulling tijdens ziekte optimaal benutâ, aldus Daan Leeman, onderhandelaar namens De Unie. âZieke medewerkers die zich op serieuze wijze inspannen om weer aan het werk te gaan, worden optimaal beloont. Zij kunnen voor een periode van 24 maanden aanspraak maken op een volledige doorbetaling van het salaris.â

Partijen zijn de volgende staffel overeengekomen: ⢠gedurende de eerste 6 maanden: 100% doorbetaling; ⢠gedurende de 7e t/m de 12e maand: 90 % doorbetaling, 10% aanvulling bij actieve reïntegratie (totaal 100%);
⢠gedurende de 13e t/m de 24e maand: 75 doorbetaling, 25% aanvulling bij actieve reïntegratie (totaal 100%).

Voor medewerkers van wie is vastgesteld dat zij geen mogelijkheden tot terugkeer op de arbeidsmarkt hebben, geldt dat zij aanspraak hebben op onvoorwaardelijke doorbetaling van het salaris over de periode van 24 maanden.

De Unie legt het bereikte onderhandelingsresultaat met een positief stemadvies voor aan haar leden. De Unie is bij de financiële dienstverlener de grootste vakbond.