GS-besluitenlijst d.d. 22 maart 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 12

Nummer Onderwerp Besluit

1 Aanvraag Firma BBE voor bouwen en bedrij-ven afvalverbrandings-installatie (AVI) Euro-park, gemeente Laar, Duitsland; zienswijze op het initiatief. Aanvraag firma BBE voor bouwen en bedrijven van afvalverbrandings- installatie Europark, gemeente Laar, Duitsland; Zienswijze op het initiatief. GS hebben ingestemd met het rap- port Analyse AVI-initiatief BBE Laar m.b.t. de ter visie liggende stukken; GS hebben eveneens ingestemd met de op dat rapport gebaseerde zienswijze en deze onder de aan dacht gebracht van het Duitse bevoegde gezag. Een afschrift van die brief (inclusief analyserapport) is verzonden aan de leden van PS.
2 Regionaal Bestuursak-koord Water Groningen en Noord- en Oost-Drenthe. GS van Drenthe besluiten tot onder tekening van het Regionaal Be- stuursakkoord Water voor Groningen en Noord- & Oost-Drenthe. Voortvloeiend uit de regeringsbe- slissing WB21 en de Startovereen- komst WB21, hebben IPO, Unie van Waterschappen, VNG en het rijk zich gecommitteerd aan de uitvoe- ring van de actiepunten WB21. Deze actiepunten zijn in 2003 vast- gelegd in het Nationaal Bestuurs- akkoord Water (NBW). Een van deze actiepunten is het opstellen van Regionale Bestuurs- akkoorden Water (RBW). De provincies Groningen en Drenthe hebben in samenwerking met de ingelegen waterschappen en gemeenten voor het stroomgebied Groningen en Noord- & Oost- Drenthe een Regionaal Bestuurs- akkoord Water opgesteld. In het Bestuursakkoord committeren alle betrokken partijen zich aan het gedachtegoed van WB 21 en de actiepunten van het NBW enerzijds en worden afspraken gemaakt over uit te voeren maatregelen.
3 Implementatie Algeme-ne subsidieverordening Drenthe (ASV) 2004. Gedeputeerde staten informeren provinciale staten over de wijze waarop de nieuwe Algemene Subsi-dieverordening (ASV) binnen de provinciale organisatie is ingevoerd. Eind 2006 wordt voor het eerst geë-valueerd. Vervolgens zal dat om de vier jaar gebeuren. Begin 2006 ver-schijnen de subsidiegegevens onder de nieuwe ASV voor het eerst in het provinciale jaarverslag. De vaste subsidierelaties krijgen te zijner tijd een brief over de nieuwe beleidsre-gels en richtlijnen t.a.v. de ASV.

4 RIVM-rapport inzake asfaltcentrale Heijmans te Meppel. De mogelijke komst van een asfalt- centrale van J. Heijmans B.V. op het nat-industrieterrein Oevers-D te Meppel, heeft grote ongerustheid teweeg gebracht onder de burgers en bedrijven in Meppel. Naar aanleiding hiervan hebben gedeputeerde staten van Drenthe het Rijksinstituut voor Volksgezond- heid en Milieu (RIVM) opdracht gegeven een onderzoek in te stel- len naar de eventuele gevolgen voor de volksgezondheid door de emis- sies van deze centrale. Dit besluit stelt gedeputeerde staten van Drenthe in kennis van de inhoud van het rapport.

5 Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam OV-bureau gemeente Groningen en provincies Groningen en Drenthe. Het college van GS Drenthe heeft, gelijktijdig met het college van B en W van de gemeente Groningen en GS van de provincie Groningen, besloten tot het oprichten van een gemeenschappelijke regeling voor de aansturing van het openbaar in Groningen en Drenthe. Hieronder valt alle busvervoer, col- lectief vraagafhankelijk vervoer en de treintaxi. Op termijn kan ook het vervoer per spoor onder het OV-bureau vallen.
6 Begroting 2005 OV-bureau. Het college van GS heeft de begroting 2005 van het OV-bureau vastgesteld op een bedrag van bijna 86 miljoen. Binnen de gemeenschappelijke regeling OV- bureau zal het bestuur de technische completering van de begroting en de opzet van de financiële administratie verder uitvoeren.

7 Continuering provinciale bijdrage soortenbeleid in 2005. In vervolg op het meerjarenprogram- ma 2000-2004 stellen het Ministerie van LNV en de Provincie ieder ook voor 2005 68.000,00 beschikbaar voor uitvoering van projecten van het soortenbeleid.
8 Jakobskruiskruid. GS hebben een plan van aanpak jakobskruiskruid in Drenthe in 2005 vastgesteld. Om problemen met jakobskruiskruid te voorkomen wil het provinciaal bestuur: - overheden, terreinbeheer-ders en burgers bewust ma-ken van de problematiek door overleg en het opstel-len van een tweede brochu-re, - risicos voor paarden- en andere veehouders beper-ken door speciale aandacht voor beheer van bermen en terreinen waar de soort mas-saal voorkomt, - informatie verzamelen en verspreiden over mogelijk-heden om jakobskruiskruid binnen de perken te houden.

9 Provincie verlengt over-eenkomst vulplaatsen landbouwspuitmachi-nes. De provincie wil de overeenkomst met boermarken en landbouwvere-nigingen met betrekking tot vulplaat-sen voortzetten. Hierbij heeft de provincie de eindverantwoordelijk-heid voor mogelijke bodemverontrei-niging bij de vulplaatsen als gevolg van het vullen van de spuitmachines. De overeenkomst wordt telkens voor een jaar aangegaan, waarbij de boermarken jaarlijks een eigen bij-drage van 75.00 per vulplaats bij-dragen aan de kosten, die de provin-cie maakt.
10 Bijdrage in ombouw motoren bussen Bos-busproject. De provincie Drenthe draagt 27.000,00 bij aan de uitvoering van het beleidsplan (2005 2007) van de Stichting Acquisitie Glastuinbouw Noord-Nederland. Dit is ca. 10% van de totale uitvoeringskosten.
11 Leader subsidie voor het herstel van de poor-ten de Braak en Venne-broek Besloten is om, aan de vereniging natuurmonumenten, voor het herstel van de poorten van de landgoederen de Braak en Vennebroek een Leader subsidie beschikbaar te stellen van 22.303,- zijnde 30% van de totale kosten van 74.342,- ten laste van het Leaderbudget van Oost Drenthe

12 Leader subsidie dorps-vernieuwing Besloten is om voor de realisatie van het project Dorpsvernieuwing Buinen een een subsidie beschikbaar te stellen van 186.928,- zijnde 33 % van de totale kosten van 560.785,- ten laste van het Leaderbudget van Oost Drenthe.
13 Ambtshalve wijziging milieuvergunning Dika-bo BV te Assen Naar aanleiding van de brand bij het Bandenbedrijf Dikabo b.v. te Assen in februari 2003, hebben gedepu-teerde staten besloten tot een aan- passing van de Wet milieubeheer- vergunning van het bedrijf. Dit besluit betreft deze ambtshalve aanpassing en heeft hoofdzakelijk betrekking op de wijze waarop het bedrijf banden opslaat.x
14 Concept-Cultuurnota; toelichting op voortzet-ting subsidierelatie met SSK. Concept-brief aan de staten vastge-steld, zoals toegezegd door gedepu-teerde-portefeuillehouder J.H. Schaap in de statencommissie-
Vergadering Cultuur en Welzijn, op 23 februari 2005.
15 Uitkomsten werkconfe-rentie LNV-IPO op 26 januari 2005` Op 26 januari j.l. hebben het IPO en LNV overeenstemming bereikt over extra impuls voor landinrichting en landbouw. Met de afspraken is lan-delijk in totaal maximaal 250 mil-joen gemoeid voor de periode tot en met 2013. GS hebben ingestemd met de gemaakte afspraken.
16 Rapportage milieuklach-ten zaak Hijken Het college van GS heeft op verzoek van PS een rapportage opgesteld naar aanleiding van de gebeurtenis- sen rondom afhandeling van de milieuklachten gericht tegen de maatschap Veninga te Hijken.

17 Opleggen last onder Dwangsom voor het inwerking hebben van een inrichting zonder vergunning aan de Ou-de Beilerweg te Wes-terbork; gemeente Mid-den-Drenthe Opleggen last onder dwangsom voor het inwerking hebben van een inrich-ting zonder Wmb-vergunning aan de Oude Beilerweg te Westerbork; ge-meente Midden-Drenthe
18 Stichting Acquisitie
Glastuinbouw Noord-
Nederland (SAGNN). De provincie Drenthe draagt 27.000,00 bij aan de uitvoering van het beleidsplan (2005 2007) van de Stichting Acquisitie Glastuinbouw Noord-Nederland. Dit is ca. 10% van de totale uitvoeringskosten.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen