Gemeente Borger-Odoorn


22-03-2005
BORGER-ODOORN OPENT WOZ LOKET OP INTERNET

Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn kunnen vanaf vandaag via internet informatie opvragen over de waardering van hun onroerende zaken.

Dit kan op het WOZ loket. Dit loket geeft veel informatie over de Wet WOZ en de waardering van onroerende zaken die als gevolg van deze wet periodiek plaatsvindt.

De gemeente heeft onlangs de waarde van huizen en bedrijven opnieuw vastgesteld. Met ingang van het belastingjaar 2005 worden deze nieuwe waarden door de gemeente, het waterschap en de belastingdienst gebruikt voor de belastingheffing.

Het WOZ loket geeft niet alleen veel algemene informatie over de WOZ. Het geeft ook toegang tot de objectgegevens. Eigenaren en gebruikers van een woning of bedrijfspand krijgen na invulling van een scherm waarop een aantal persoonlijke gegevens wordt gevraagd toegang tot de gegevens die bij de gemeente staan geregistreerd met betrekking tot hun huis of bedrijf.
De taxateurs hebben deze gegevens gebruikt bij de vaststelling van de waarde van het pand.
In de loop van deze week wordt de nieuw vastgestelde WOZ waarde aan betrokkenen meegedeeld. Op dat moment kan via het digitale WOZ loket ook het taxatieverslag worden ingezien.