Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Gemeente Coevorden digitaliseert ruim 40.000 vergunningen

300 meter papier digitaliseren levert enorme efficiëntievoordeel

Gemeente Coevorden investeert EUR 272.000 in het digitaliseren van ruim 38.000 verleende bouwvergunningen en 3.400 milieuvergunningen. Met deze investering behaalt de gemeente een grote efficiëntiewinst. Gegevens zijn straks sneller en beter met elkaar te koppelen. De verleende vergunningen zijn straks door ambtenaren direct via het intranet in te zien. Bovendien kunnen bezoekers van www.coevorden.nl ook bouw- en milieuvergunningen online raadplegen.

Komende herfst zullen de eerste digitale bouwvergunningen via de website van de gemeente te raadplegen zijn. Hiermee voldoet Coevorden ruimschoots aan de doelstellingen uit de Transparante Overheid, een programma uit de rijksnota Andere Overheid van de minister van Binnenlandse Zaken. Doel van de minister is om wettelijke publicaties als ook de vergunningen openbaar via internet toegankelijk te maken.

Het digitaliseren van papieren documenten betekent een enorme besparing door het combineren van verschillende gegevens. Bijvoorbeeld het vinden van diverse bouw en milieugegevens van een bepaald adres is op dit moment een arbeidsintensief klusje. Over enkele maanden verschijnt de diverse informatie direct op het scherm zodra een bepaald adres ingetikt wordt. Hierdoor is ook een efficiëntere handhavende taak van de gemeente mogelijk. Bovendien hoeven geïnteresseerden voor inzage in bouw- en milieuvergunningen niet meer tijdens openingstijden naar de gemeentelijke locatie in Dalen te reizen.

100 Gigabyte
Het bedrijf Van Buuren uit Lelystad digitaliseert het bouwvergunningenarchief van de gemeente vanaf 1920 tot heden. Alle dossiers met bouwvergunningen tussen 1985 en heden worden opgeschoond en gescand. Uiteindelijk worden alle documenten op microfilm gezet en in diverse bestandsformaten op 100 Gigabyte schijfruimte opgeslagen. Daarna kan 300 meter archief worden vernietigd. Dat levert een flink besparing aan archiefruimte op.