Gemeente Woudenberg


Goedkoop vaccineren bij GGD Eemland

GGD Eemland houdt in het voorjaar speciale spreekuren voor iedereen die dit jaar naar landen rond de Middellandse Zee op vakantie gaat. Goed beschermd op vakantie is het motto. Door speciale kortingen op de consultprijs te geven hoopt de GGD dat meer mensen zich laten vaccineren.

Op de woensdagmiddagen 23 en 30 maart en 6 en 20 april 2005 houdt GGD Eemland speciale spreekuren voor iedereen die dit jaar op vakantie gaat naar landen rond de Middellandse Zee met name: Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Syrië en Turkije. Volwassenen betalen op deze speciale spreekuren de prijs van de vaccinaties én slechts de halve consultprijs. Kinderen betalen alleen de vaccinatie. Voor een afspraak kunnen mensen bellen met GGD Eemland: 033-4678221, van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Wie naar de volgende landen rond de Middellandse Zee reist: Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Syrië en Turkije, krijgt het advies om zich te laten vaccineren tegen Difterie Tetanus Polio (DTP) en besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Een belangrijke preventieve maatregel om niet ziek te worden. Toch laat 50% van de mensen die de landen rond de Middellandse Zee bezoeken zich niet vaccineren. Om deze groep toch te bereiken houdt GGD Eemland een extra vaccinatiecampagne. Bedoeld voor zowel mensen die op familiebezoek gaan als voor mensen die in een hotel aan het strand de vakantie doorbrengen. Met de vaccinatiecampagne probeert GGD Eemland te voorkomen dat mensen ziektes als besmettelijke geelzucht (hepatitis A) of tetanus (besmetting van een wond met straatvuil) oplopen. Bij besmettelijke geelzucht kunnen vooral volwassenen erg ziek worden. Men loopt de ziekte op via de toiletten of verontreinigd water of voedsel. De ziekte veroorzaakt een leverontsteking en de patiënt is vaak een paar weken ziek. Ook kan men anderen besmetten doordat men al een week voordat men geel ziet het virus met de ontlasting uitscheidt. Doordat slechts 50% van de vakantiegangers naar landen rond de Middellandse Zee zich laat vaccineren, ziet de GGD na de zomervakantie een toename van het aantal gevallen van hepatitis A. Laatst gewijzigd op 21/02/2005