Landstede Open Huis


Zwolse Toerisme- en Recreatiestudenten strijden om bokaal

Vier leerlingen van de opleidingen Toerisme en Recreatie van Landstede Zwolle doen mee aan een landelijke wedstrijd. Daarbij gaan ze in samenwerking met leerlingen van andere regionale opleidingscentra in Nederland projecten bedenken en presenteren.

Groepjes met Recreatiestudenten maken gezamenlijk een activiteitenprogramma voor een recreatiepark, terwijl de Toerismestudenten een Nederlandse stad moeten promoten.

De komende weken overleggen de jongeren via internet met hun groepsgenoten. Op 23 maart vindt een grote bijeenkomst plaats, waarop iedere groep hun eindresultaat in het Engels presenteert. Zon tien collegastudenten van Landstede gaan mee naar die bijeenkomst. Uiteindelijk worden de Recreatie Bokaal Nederland en de Toerisme Bokaal Nederland uitgereikt. Na afloop is er een gezamenlijk buffet en een feest.

De leerlingen zijn enthousiast over hun deelname aan de wedstrijd. Naast de informatie die ze op doen over internet en de Engelse taal, maken ze ook kennis met andere Toerisme- en Recreatiestudenten uit de rest van het land.