Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 maart 2005

Femke Halsema reikt VPRO/Boy Edgar Prijs uit aan Luc Houtkamp op woensdag 23 maart

Op woensdagavond 23 maart 2005 ontvangt saxofonist en componist Luc Houtkamp de VPRO/Boy Edgar Prijs 2004. Femke Halsema, Tweede Kamer fractievoorzitter van GroenLinks, reikt de prijs uit tijdens een avondvullend programma in het Bimhuis te Amsterdam.

Kaarten (maximaal 2 p.p.) voor de prijsuitreiking zijn te verkrijgen via de kassa van het Bimhuis, tel.nr. 020 - 788 21 88. Het concert begint om 20:00 uur. Let op: het nieuwe adres van het Bimhuis is Piet Heinkade 3 te Amsterdam.

Aan het programma werken mee:

POW Ensemble:
Luc Houtkamp (saxofoon, computer)Guy Harries (computer, fluit, stem), Tom Tlalim (computer, stem), Jan Trützschler (computer), ilal Zaher (ud), Marije Nie (tapdans), Han Buhrs (stem, live elektronica) en DJ Donotask (draaitafels, live elektronica)

FOURinONE:
Luc Houtkamp (saxofoon), Johannes Bauer (trombone), Dieter Manderscheid (bas), Martin Blume (drums, percussie)

Duo X-OR.NL:
Luc Houtkamp (saxofoon), Wiek Hijmans (elektrische gitaar)

Ernst Reijseger (cello)

Paul Jeukendrup (klankontwerp, klankregie)

Micha de Kanter (klankregie)

De VPRO radio maakt opnamen van dit concert en zendt op een later tijdstip een impressie van de prijsuitreiking uit.

De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van ¤12.500. De toekenning van de prijs vindt jaarlijks plaats onder auspiciën van de VPRO en de Nederlandse Jazzdienst.

Uitgebreide informatie over de VPRO/Boy Edgar Prijs is te vinden op www.vproboyedgarprijs.nl. Meer informatie over Luc Houtkamp is te vinden op www.luchoutkamp.nl.

Noot voor de redactie,