Gemeente 's-Hertogenbosch

17-03-2005

Basisschoolleerlingen wandelen met 6 liter water

Op woensdag 23 maart wandelen basisschoolleerlingen uit 's-Hertogenbosch 6 kilometer met een rugzak met daarin 6 liter water. Hiermee leven zij zich in, in de dagelijkse realiteit van veel kinderen in ontwikkelingslanden. Met de sponsorwandeling 'Wandelen voor water' wordt door de leerlingen geld ingezameld voor een project in de stad Gedaref in het Noord-Afrikaanse Soedan. Tijdens gastlessen op school leren de deelnemers over de rol van water in de stad 's-Hertogenbosch en wereldwijd.

Wereldwaterdag
Deskundigen van het waterleidingbedrijf en de waterzuivering verzorgen die gastlessen, vaak samen met Brabanders van allochtone afkomst. Zij vertellen wat water voor hen betekent en op welke manier mensen in hun herkomstland problemen met water het hoofd bieden. In 's-Hertogenbosch wandelen 182 leerlingen van vier basisscholen mee. Het project vindt plaats één dag na Wereldwaterdag (22 maart). Op deze dag wordt stilgestaan bij het feit dat 2,2 miljard mensen niet beschikken over schoon en veilig drinkwater of sanitair.

Ook een natuur- of milieuproject?
In 's-Hertogenbosch is het de tweede keer dat 'Wandelen voor water' plaatsvindt. De gemeente maakt het project financieel mede mogelijk. De organisatie is in handen van COS Oost Brabant. Ook andere organisaties, verenigingen en groepen in 's-Hertogenbosch die een natuur- of milieuproject willen uitvoeren, kunnen een beroep doen op de gemeente voor financiële of praktische ondersteuning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Bosch van de afdeling Milieu, tel. (073) 615 50 62. E-mail: erwb@s-hertogenbosch.nl