Stadsdeel Amsterdam Centrum

Sportstimulering introduceert 'Nordic Walking' binnen seniorensport 55+

Wanneer?

Woensdag 23 maart introduceert de afdeling Sportstimulering de activiteit Nordic Walking als workshop binnen de reguliere seniorensport 55+.

Tijd: van 11.30 t/m 13.00 uur

Plaats: sporthal Oostenburg

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is een ideale manier van bewegen voor jong en oud, met of zonder een lichamelijke beperking en ongeacht het fitheidniveau. Het kan zowel binnen als buiten worden beoefend.

Hoe is Nordic Walking ontstaan?

Nordic Walking is ontstaan doordat Finse langlaufers in het begin van de 20^e eeuw hun langlaufstokken gingen gebruiken voor hun zomertrainingsprogramma. Tijdens het hardlopen, bij sprongvormen en andere trainingsvormen werd zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam ontwikkelt. Welke veel gebruikt wordt tijdens langlaufen.

Hoe werkt het?

Bij Nordic Walking zit de crux in het gebruik van de poles, stokken. Hierdoor doet het bovenlichaam, anders dan bij gewoon wandelen, volop mee tijdens de activiteit. Tijdens juist uitgevoerde Nordic Walking techniek worden 90% van de spieren gebruikt. Tevens worden door het gebruik van de poles de benen ontlast, waardoor het looppatroon verbetert.