Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media - Dag van de Toekomst

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster en TransForum Agro & Groen


18 maart 2005 - Op woensdag 23 maart organiseren het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster en TransForum Agro & Groen de 'Dag van de Toekomst' over de toekomst van de landbouw. De dag is bedoeld voor innovatieve ondernemers in de agrarische- en agrofoodsector en heeft als doel om te inspireren, te netwerken en van elkaar te leren. Sleutelwoorden van de dag zijn dan ook innovatie, kennis en samenwerking.

De Dag van de Toekomst wordt voor de eerste keer gehouden. Aanleiding voor deze dag is de wens van minister Veerman van LNV om een netwerkbijeenkomst te organiseren om de balans van de transitie naar een duurzame landbouw op te maken. Het ministerie van LNV, InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster en TransForum Agro & Groen richten zich samen met andere partijen op het initiëren en versnellen van vernieuwende initiatieven.

Het hart van de dag wordt gevormd door de projectenmarkt waar meer dan dertig inspirerende en innovatieve initiatieven van ondernemers in de schijnwerpers staan. De projecten beslaan een breed spectrum en bevinden zich in de verschillende sectoren van de landbouw.

De Dag van de Toekomst vindt plaats in Musis Sacrum in Arnhem. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze dag.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur:

* Welkomstwoord door Renée Bergkamp, directeur-generaal van LNV
* Korte interviews met Ger Vos, directeur van het InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster, en Henk van Latesteijn, directeur van TransForum Agro & Groen

* Presentatie door ondernemer Rob Baan van Koppert Cress


11.15 uur:

* Start projectenmarkt

* Doorlopend workshops

* Rond-de-tafel gesprekken


15.30 uur:

* Afsluitende sessie

* Slotwoord door minister Veerman

Voor meer informatie inclusief een overzicht van projecten en workshops zie www.minlnv.nl/dagvandetoekomst.