Gemeente Albrandswaard


Boomfeestdag Albrandswaard woensdag 23 maart


Albrandswaard De jaarlijkse boomfeestdag is dit keer op woensdag 23 maart. Een weekje later dan gepland, omdat door het koude weer van de afgelopen tijd de bomen en planten nu pas de grond in mogen. Wethouder Gerard Brussaard helpt om 10.30 uur een handje mee aan de Rhoonsedijk in Poortugaal-Noord.

Het Thema van de Boomfeestdag 2005 is Bomen en Dieren. Het college van Albrandswaard heeft dan ook besloten, om in samenwerking met Dienst Landelijk Gebied, dit jaar een weiland aan de Rhoonsedijk in Poortugaal-Noord in te planten. De beplanting die wordt aangebracht bestaat o.a. uit meidoorn, prunus en rosa. Deze planten hebben de eigenschap dat ze vogels aantrekken door onder meer de besdracht. In het weiland wordt een zestal vogelbosjes aangeplant. De plantwerkzaamheden sluiten dus perfect aan op het thema van de boomfeestdag.

Het is de bedoeling, dat boomfeestdag de komende jaren afwisselend in Rhoon en in Poortugaal wordt gehouden. Uiteraard wordt de nieuwe wijk Portland hierbij niet vergeten. Dit jaar is de boomfeestdag in Poortugaal.

Wethouder Gerard Brussaard, met onder meer de taken Milieu en Groen in zijn portefeuille, zal woensdagochtend 23 maart om ca. 10.30 uur samen met een aantral leerlingen van basisscholen in Poortugaal met planten beginnen. Het plante nzalongeveertot11.30uurduren.