Gemeente Rotterdam

Persuitnodiging week 12

Islam- & Integratiedebat Rotterdam

Woensdag 23 maart 2005:

VEILIGHEID EN TERREUR STAAN CENTRAAL IN ISLAMDEBAT

Het achtste Islam- & Integratiedebat staat in het teken van veiligheid en terreur. Tijdens het debat verwoordt Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken, zijn toekomstdroom over islam en integratie.

Niet alleen Johan Remkes maar ook de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten geeft acte de presence. Hij treedt op als gastheer en benadrukt in een toespraak het belang van het debat. Aan het einde van de avond zullen Remkes en Opstelten gezamenlijk hun mening uiten over de debatavond.

Achtergrond

Het veiligheidsgevoel van Rotterdammers staat onder druk. Niet-moslims voelen zich bedreigd door moslims, maar dit geldt ook andersom. Dat uit zich bijvoorbeeld in agressief gedrag tegen elkaar. Daarnaast is de bezorgdheid om de radicale islam sterk toegenomen sinds 11 september 2001 en de moord op Theo van Gogh. De radicale islam keert zich af van de Westerse samenleving en draagt dus niet bij aan de integratie van moslims in Rotterdam. Hoewel slechts een klein aantal moslims radicale opvattingen heeft, moeten de oorzaken van radicalisering (frustratie en sociaal isolement) weggenomen worden. Alle Rotterdammers hebben een taak in het wegnemen van angstgevoelens en het voorkomen van radicalisering.

Waar en wanneer

Woensdag 23 maart 2005
World Trade Center, Rotterdam-centrum
Zaal open 19:00 uur, aanvang 19:30 uur, einde 22.00 uur

NOOT VOOR DE REDACTIE/

Gemeente Rotterdam