Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 maart 2005, no. 52

222 Eindhovense kinderen voelen wat het is om in een derde wereldland te leven

Eindhovense kinderen Wandelen voor Water op 23 maart 2005

Woensdag 23 maart doen 222 Eindhovense kinderen mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water, die de stichting Aqua for All voor de derde keer organiseert. De kinderen lopen met een rugzak met daarin 6 liter water een tocht van 6 km, vergelijkbaar met de afstand die kinderen in Derdewereldlanden dagelijks moeten afleggen voor schoon drinkwater. Wethouder Marriët Mittendorff lost het startschot en moedigt de kinderen aan. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne en burgemeester Alexander Sakkers zullen na afloop de kinderen in het beursgebouw toespreken.

Sponsorloop van Aqua for All
A4A organiseert één keer per jaar een landelijke actie onder het motto Wandelen voor Water rond WereldWaterdag (22 maart). De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor waterprojecten (drinkwater- en sanitaire voorzieningen) in Derdewereldlanden. Scholen kunnen een project kiezen waar ze meer over willen weten en/of voor in actie willen komen. De tweede editie van de sponsorloop in 2004 was een groot succes en leverde in totaal 30.000,- op.
In Eindhoven lopen bijna 100 kinderen meer mee dan vorig jaar. Dit jaar wandelen in Brabant ruim 900 leerlingen van 25 scholen mee, daarmee is Brabant de best vertegenwoordigde provincie. In heel Nederland lopen 3388 leerlingen van 60 scholen de sponsorloop.

Eindhovense kinderen lopen voor Gedaref
In totaal lopen er 455 kinderen uit Eindhoven, Den Bosch, Valkenswaard en Vlijmen voor de Eindhovense zusterstad Gedaref in Soedan. Wilde Ganzen ondersteunt dit initiatief. De meerderheid van de inwoners van deze stad behoort tot de armste bevolkingsgroepen ter wereld. Met de opbrengst van de sponsorloop worden scholen in Gedaref van toiletten voorzien. De Eindhovense leerlingen van groep 7/8 zijn afkomstig van acht Eindhovense basisscholen: De Driestam, Cornelis Jetses, De Opbouw, De Klimboom, De Internationale School, De Hasselbraam, De Tongelaar, en De Bergen.

© 2005 Gemeente Eindhoven