Universiteit van Tilburg

Minister Brinkhorst verzorgt prominentencollege op UvT

Going for Growth

Minister Laurens-Jan Brinkhorst van Economische Zaken verzorgt op 23 maart om 15.15 uur het jaarlijkse prominentencollege in de aula van de Universiteit van Tilburg. Deze lezing wordt georganiseerd door studievereniging Efact, verbonden aan de Faculteit der Economische en Bedrijfswetenschappen.

De Engelstalige rede van de minister heeft als titel Going for Growth en gaat in op de noodzaak van economische groei, met name in de toekomst. Amerikanisering van de van de Europese Gemeenschap is daarbij in zijn ogen niet de juiste weg.

Voordat hij werd benoemd tot minister van Economische Zaken was mr. Laurens Jan Brinkhorst in 2003 korte tijd hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich onder meer bezig hield met de implementatie van Europese regelgeving in de nationale wets- en regelpraktijk.

Voorgangers van Brinkhorst in de reeks prominentencolleges waren onder meer oud-premier Wim Kok, Alexander Rinnooy Kan, Noud Wellink, Gerrit Zalm, Jan Timmer en, in 2004, Nobelprijswinnaar Robert Engle.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter van de Universiteit van Tilburg, drs. Pieter Siebers, tel: 013 466 2004, e-mail: p.h.c.siebers@uvt.nl.