Gemeente Utrecht

Werkbezoek burgemeester brouwer-korf aan leidsche rijn op 23 maart 2005

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf brengt op woensdag 23 maart aanstaande een werkbezoek aan Leidsche Rijn. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, waarbij openbare orde en veiligheid de centrale thema's zijn. Het werkbezoek begint om 10.15 uur.

Binnen de grote nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn concentreert het werkbezoek van de burgemeester zich deze keer op Parkwijk. Afgelopen jaar is in Parkwijk het eerste winkelcentrum opgeleverd en zijn de eerste jongerenvoorzieningen aangelegd. Met de veiligheid in Leidsche Rijn gaat het goed. Wel blijven autokraak en jongerenoverlast een punt van aandacht. Met name in Parkwijk omdat het aantal autokraken en woninginbraken daar weer toenemen. Tijdens het werkbezoek staat dan ook een rondleiding van het Winkelcentrum Parkwijk-zuid op het programma. De winkeliers van dit centrum hebben onlangs samen met eigenaar Corio het initiatief genomen om voor het Keurmerk Veilig Ondernemen in aanmerking te komen. Na de rondleiding en diverse toelichtingen zal, in bijzijn van burgemeester Brouwer-Korf, als officiële 'start' van het Keurmerk een intentieverklaring worden ondertekend door alle betrokken partijen (politie, gemeente, winkeliers en Corio).

Daarna volgt een fietstocht naar Sesamhof in Parkwijk-zuid, voor uitleg over het buurtaanpak-project 'Parkwijk-zuid voor mekaar'. Doel van deze buurtaanpak is om met een netwerk van bewoners de sociale samenhang te verbeteren, zodat er op straten en pleinen meer contact onderling komt, meer samenwerking meer zelfredzaamheid, enz. Ter plekke zal burgemeester Brouwer zich door enkele bewoners en Stichting Dock, die het project begeleidt, laten informeren.

Het laatste onderdeel van het werkbezoek vindt plaats in het Prinses Amaliapark. Daar wordt deze zomer in overleg met jongeren een skatebaan aangelegd. De vraag naar dit soort voorzieningen in Leidsche Rijn is groot en zal de komende jaren gezien de groei van het aantal jongeren verder toenemen. De burgemeester gaat in het Prinses Amaliapark in gesprek met jongeren over jongerenvoorzieningen in de wijk. Ter afsluiting geven enkele jongeren een skatedemonstratie.

Programma werkbezoek
10.15 uur Ontvangst in Informatiecentrum Leidsche Rijn 10.55 uur Rondleiding en gesprek in winkelcentrum Parkwijk - zuid 11.45 uur Sesamhof: toelichting en gesprek over 'Parkwijk-zuid voor mekaar' 12.25 uur Skatebaan Prinses Amaliapark

Noot voor de media:
Het werkbezoek start bij het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32A, om 10.15 uur. Eindpunt (12.45 uur) is het Prinses Amaliapark, ter hoogte van Monarchvlinderlaan 20. Geïnteresseerde journalisten kunnen het werkbezoek bijwonen. Aan het einde van het werkbezoek is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, telefoon 030 286 1409.