Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 21 maart 2005

Vele VIPS woensdag bij première GUMBOOTS

Mevrouw Priscilla Jana, ambassadrice van Zuid-Afrika, en vele bekende Nederlanders zijn woensdagavond aanwezig bij de première van GUMBOOTS in Theater Fabriek Amsterdam. GUMBOOTS, een wervelende show uit Zuid-Afrika, is energiek, ritmisch en sexy topentertainment dat wereldwijd al een groot succes was.

Tot de bekende Nederlanders die de première van GUMBOOTS bijwonen behoren Daniël Boissevain, Willibrord Frequin, Tygo Gernandt, Isa Hoes, 'Idols' Boris en Jim, Antonie en Liesbeth Kamerling, Monique en Suzan Klemann, Simone Kleinsma, Johnny de Mol, Irene Moors, Erwin Olaf en Victor & Rolf.

GUMBOOTS brengt naast spektakel ook de Zuid-Afrikaanse ziel en traditie naar Amsterdam. Gumboot dancing vertelt het verhaal over de negentiende-eeuwse goudmijnen. De mijnwerkers mochten er niet met elkaar praten. Het stampen met hun rubberlaarzen was voor hen de enige manier om met elkaar te communiceren. Inmiddels is gumboot dancing, samen met traditionele ritmes en liederen, uitgegroeid tot een populaire Zuid-Afrikaanse kunstvorm.

In GUMBOOTS, dat vier weken exclusief in Amsterdam staat, bezweren twaalf topartiesten, ondersteund door een live band, het publiek. De feestelijke première begint woensdag 23 maart om 20.00 uur in Theater Fabriek Amsterdam, Czaar Peterstraat 213. De persbalie is open vanaf 19.00 uur. Uitgebreide informatie over de show staat op website www.gumboots.nl.

Vriendelijke groet, Margarétha Moerkerke en Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 6127000, e: info@publicy.nl