PERSBERICHT

Stichting Intermobiel viert tweejarig bestaan met ludieke veiling

Spullen van BN-ers onder de hamer

Arnhem, 22 maart 2005 - Stichting Intermobiel bestaat vandaag, 23 maart 2005, twee jaar. De website www.intermobiel.com heeft haar bestaan als kennisplatform en virtuele ontmoetingsplaats voor jongeren met een aanzienlijke mobiliteitsbeperking bewezen. Meer dan 5.000 jongeren hebben de website bezocht sinds de start in november 2004. Stichting Intermobiel viert haar tweejarig bestaan met een ludieke veiling van spullen van bekende Nederlanders.

Sinds de start van www.intermobiel.com in november 2004 heeft de website meer dan 35.000 hits gehad. Dat houdt in dat bezoekers met regelmaat terugkomen op de site. De interesse van de meeste bezoekers gaat uit naar informatie over relaties en seksualiteit, aanpassingen, medicijnen en vakantieadressen. Stichting Intermobiel streeft ernaar de website zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken. Dit is essentieel voor jongeren met (fysieke) beperkingen. Het doel is om uiteindelijk het keurmerk van Drempels Weg te verkrijgen: een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid dat streeft naar een toegankelijk internet voor iedereen.

Om de aanpassingen aan de website te kunnen financieren en het bestaan binnen de doelgroep te promoten, start Stichting Intermobiel op 22 april een veiling. Via online handelsplaats eBay worden spullen van bekende Nederlanders geveild. Zo stelt Christijan Albers, Formule-1 coureur en ambassadeur van Stichting Intermobiel, diverse unieke gesigneerde spullen beschikbaar: "Ik vind het belangrijk om bekendheid te geven aan jongeren met aanzienlijke mobiliteitsbeperkingen en de problemen die zij vaak tegenkomen. Stichting Intermobiel zoekt oplossingen voor deze problemen en bevordert het lotgenotencontact. Als mijn bekendheid hier een steentje aan kan bijdragen, dan zet ik me hier graag voor in!." Ook andere bekende Nederlanders hebben hun medewerking reeds toegezegd. In april volgt meer informatie over de veiling. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Intermobiel.

Over Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel beoogt door middel van de website www.intermobiel.com de uitwisseling van kennis en ervaring tussen bedlegerige en minder mobiele jongeren te vergroten en lotgenotencontact te bevorderen. De Stichting behartigt de belangen van deze doelgroep bij (gehandicapten)organisaties en instellingen en zoekt oplossingen voor problemen waar de jongeren mee te maken krijgen. Zo werkt Stichting Intermobiel aan een lijst van uitgaansgelegenheden en vakantieaccommodaties die toegankelijk zijn voor jongeren in een bed of ligrolstoel.

Stichting Intermobiel is opgericht in maart 2003. Het bestuur van de Stichting bestaat uit vier jongeren waarvan drie jongeren die tot de doelgroep behoren. Alle bestuursleden en andere medewerkers doen dit op vrijwillige basis. De Stichting financiert haar werkzaamheden door sponsoring van particulieren en bedrijven.

Noot voor de redactie (