Ingezonden persbericht


Jesus Christ Superstar met Pasen in Volendam

Tijdens Pasen deze week zal op initiatief van regisseurs Henk Mühren en Albert Hoekstra de Rockopera Jesus Christ uitgevoerd worden met een compleet Volendammer bezetting.

De première van het gezongen Lijdensverhaal van Jezus is op Goede Vrijdag 25 maart en ook op zaterdag, Paaszondag- en maandag kunt u genieten van het unieke muzikale spektakel in Evenementenhal Opperdam. Op de woensdag en donderdag voorafgaand zijn er try-outuitvoeringen voor alle scholieren (10-18 jaar) van Edam-Volendam. Totaal zal de in de engelse taal gezongen rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zo'n 7.500 bezoekers trekken.

Het orkest wordt gevormd door de BZN'66 Reunion Band onder leiding van Thomas Tol en Kees Tol (Tol&Tol), aangevuld met extra musici en background vocals.

Hoofdrollen worden vertolkt door de Volendammer zangtalenten Edwin Zwarthoed (Jezus), Jan Dulles (Judas), Martine Bond (Maria Magdalena), Jack Huigsloot (Simon Petrus), Harmen Veerman (Pilatus), Kees Parre Tol (Koning Herodus), Kees Nor (Kajáfas) en Saul Jonk (Annas). Onder de apostelen zien we ondermeer Simon Keizer die enkele sterke composities voor de CD's van Jan Smit op zijn naam heeft staan, Nick Schilder (ex-Idols) en toneel- en danswonder Kees Tol. Het volk wordt gevormd door een groot koor die samen met een fantastische dansgroep het publiek zal ontroeren.

Met sterke ondersteuning van het Volendammer bedrijfsleven is een zeer indrukwekkend podium en decor gebouwd en zijn ook prachtige kostuums ontworpen. Bij de geluid- en lichttechniek wordt natuurlijk de vereiste perfectie nagestreefd. Extra speciaal is dat alle artiesten belangeloos hun medewerking verlenen aan het welslagen van het evenement. Velen hiervan proberen een volgende stap te zetten in hun carrière.

Jesus Christ Superstar in Volendam wordt gezien als het grootste culturele project ooit in het muzikaal beroemde vissersdorp.

Uitvoeringen (allen uitverkocht):

Woensdag 23 maart, aanvang 13:30 (try-out voor scholieren Edam-Volendam).

Donderdag 24 maart, aanvang 13:30 (try-out voor scholieren Edam-Volendam).

Goede vrijdag 25 maart Première, aanvang 20:00.

Zaterdag 26 maart, aanvang 20:00.

Eerste Paasdag 27 maart, aanvang 14:30.

Tweede Paasdag 28 maart, aanvang 14:30.

Locatie:

Evenementenhal Opperdam

Heideweg 4, Volendam

Voor informatie over het evenement kunt u contact opnemen met:

Nico Brinkkemper

mobiel : 06-48431746

internet: www.cultuurvolendam.nl

e-mail: info@cultuurvolendam.nl