Gemeente Capelle a/d IJssel

Amaliaboom geplant

De Amaliaboom wordt geplant
Foto: Peter Molkenboer

Op 16 maart hebben wethouder Beheer Tineke Keuzenkamp en raadslid Gert Groenendijk een koningslinde geplant. Dit alsnog ter ere van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia. De boom staat nu op het Vuykterrein waar het Vuykpark wordt aangelegd.

In Nederland is het een traditie dat bij de geboorte van een troonopvolger een geboorteboom wordt geplant. Dit gebeurt al sinds de geboorte van Koningin Wilhelmina. Omdat rond de geboorte van Prinses Catharina-Amalia geen geschikte locatie werd gevonden, werd besloten om de boom te planten ter ere van de eerste verjaardag van de prinses.

In verband met het overlijden van Z.K.H. Prins Bernard is het planten van de koningslinde toen uitgesteld tot 3 maart. Op die dag maakte de vorst het planten onmogelijk, zodat het opnieuw werd uitgesteld tot 16 maart.

Tijdens de werkzaamheden aan het Vuykpark wordt de Amaliaboom beschermd door bouwhekken. Na het gereedkomen van de werkzaamheden van het terrein plaatst de gemeente een definitief en passend hekwerk met een gedenkteken.