Dienstenbond CNV

Regionale Omroepen accepteren CAO
23-03-2005

De Regionale Omroepen hebben zich alsnog geconformeerd aan de afspraken in het Onderhandelaars-akkoord over de nieuwe CAO tussen de Publieke Omroepen en de vakbonden. En dat is goed nieuws!

In onze vorige info berichtten wij u al dat de regionale omroepen (verenigd in Roos) niet van plan waren het akkoord onverkort te volgen. Het probleem bij werkgeverszijde lag met name op de door hen gelezen vrijblijvendheid in de totstandkoming van een gemoderniseerde CAO. Kennelijk om de druk op dit dossier op te voeren wilde men de overeengekomen structurele looncomponent wijzigen in een incidentele terwijl er ook op het gebied van het contracteerbeleid een versobering werd voorgesteld. Unaniem hebben bonden in hun reactie aangegeven daar niet mee akkoord te gaan.

Er is dus ook niet ingegaan op de uitnodiging om de onderhandelingen te heropenen.

In een brief d.d. 17 maart jl. heeft Roos nu aangegeven zich alsnog aan te sluiten bij het onderhandelaars-akkoord. Ook is Roos bereid zich maximaal in te spannen voor een CAO voor de gehele Publieke Omroep. Roos zegt signalen te hebben ontvangen die vertrouwen geven over een akkoord over modernisering van de CAO op het door hen gewenste tijdstip.

Afijn, wat de overwegingen van Roos ook zijn, we zijn blij dat men zich conformeert.
Dat betekent namelijk dat we een breed gedragen CAO tegemoet kunnen zien met een toekomst op arbeidsvoorwaarden welke in beginsel voor al het personeel bij de Publieke- en Regionale Omroep gelijk is.

Er is komend jaar nog er veel te doen voor uw vakbond.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper: hilversum@cnvdibo.nl