Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 23-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft op de van Zeistweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto ter hoogte van de van Zeistweg over het fietspad rijden. De agenten gaven de man een teken dat hij moest stoppen, maar pas na 200 meter had de bestuurder dit in de gaten.

Toen de 36-jarige man uit Utrecht werd aangesproken op zijn rijgedrag roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1165 ug/l uit. Ook bleek dat de man al twee maal eerder dit jaar was aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij werd zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal en een rijverbod van13 uur naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het stelen van kleding.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.55 uur dat een man kleding mee nam zonder deze eerst af te rekenen. De 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op het bureau bleek dat de man voor ruim 120 Euro aan kleding had gestolen. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Op de Engelsmanplaat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld in een aantal schuren op de Engelsmanplaat. In één van de schuren werd ruim 25 kilo gedroogde henneptoppen en kweekapparatuur aangetroffen. In een andere ruimte werden 150 planten en de complete apparatuur aangetroffen en in beslag genomen.

De 58-jarige eigenaar uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom op twee punten illegaal werd afgetapt.

Bromfietser onder invloed

VLEUTEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Parkweg een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed op een bromfiets reed.

Omstreeks 17.40 uur zagen agenten een vrouw op een bromfiets een verkeersovertreding maken. De vrouw reed op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer. Hierbij kon zij nog net een auto ontwijken. De vrouw werd nog boos op de automobilist maar zat zelf fout.

De agenten besloten de vrouw te controleren en gaven haar een stopteken. Op het moment dat zij de vrouw aanspraken, roken de agenten een sterke alcohol lucht. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. De 33-jarige vrouw uit Maarssen kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd.

Verdachte berovingen aangehouden

UTRECHT - Op dinsdagochtend is een 27-jarige Pool aangehouden op verdenking van het plegen van drie berovingen.

Omstreeks 07.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een 38-jarige man uit Polen samen met een andere man, een verdachte hadden aangehouden. Deze verdachte zou hen hebben beroofd van hun geld, hij zou ook nog andere slachtoffers hebben gemaakt. De 27-jarige man uit Polen is overgedragen aan de politie en ingesloten voor verhoor.

Onder invloed van alcohol

UTRECHT - Op dinsdagavond is een 41jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed en voor verlaten van plaats van een ongeval.

Omstreeks 17.30 uur vond op de Vleutsenseweg een aanrijding plaats. Een 41-jarige betrokkene bij het ongeval, was weggereden. Op weg naar het huisadres van de man, trof de politie de automobilist aan op de Pieter Bothstraat. Agenten hadden het vermoeden dat hij te diep in het glaasje had gekeken en hielden de man aan. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau, blies hij 570 ug/l. Dit is 2½ keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontmanteld

UTRECHT - Op dinsdagmiddag heeft de politie op de Jura een hennepplantage ontmanteld.

Omstreeks 11.45 uur trad de politie een woning aan de Jura binnen. In de woning werden ongeveer 200 hennepplanten aangetroffen. Er werd ook stroom afgetapt. De 34-jarige hoofdbewoner is aangehouden. De plantage is ontmanteld.

Snelheidscontroles

UTRECHT Dinsdagmiddag van 14.45 tot 16.45 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Rijksstraatweg in De Meern. In totaal werden 520 voertuigen gecontroleerd en reden 87 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur.

De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/uur.

s Avonds controleerde de politie tussen 19.00 en 21.00 uur 230 voertuigen die over de Atoomweg reden. Vierentachtig bestuurders deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur bij een limiet 50 km/uur.