Aanhouding na schietpartij

Utrecht 23-03-2005 - In een horecagelegenheid aan de Leidsekade vond in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari omstreeks 05.25 uur een schietpartij plaats. Een 30-jarige Brit raakte daarbij gewond aan zijn been. Na onderzoek kon de politie 2 verdachten aanhouden.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat in de horecagelegenheid even daarvoor discussie was ontstaan tussen twee mannen en de eigenaar van de gelegenheid. De eigenaar wilde het duo de toegang weigeren en de deur uitzetten omdat ze al eerder in de zaak problemen hadden veroorzaakt. De Brit bemoeide zich met de discussie. De twee mannen maakten aanstalten te vertrekken maar één van hen schoot de Brit bij het weggaan in het been. Daarna vluchtten zij in een auto in onbekende richting. Ter plaatse stelde de technische recherche een onderzoek in en de omgeving werd gezocht naar de verdachten. Deze werden toen niet meer aangetroffen. Na uitgebreid onderzoek, waarbij cameratoezicht een rol heeft gespeeld, werden eind februari en begin maart twee mannen in de leeftijd van 34 en 32 jaar aangehouden en ingesloten voor verhoor. Deze mannen zitten op dit moment nog vast.
De Brit werd met de ambulance naar het Universitair Medisch Centrum vervoerd en is ondertussen al vijf keer geopereerd aan zijn been.